• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Hayatın Her Sahası Bir Muharebe Meydanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nisanur Dergisi / Başyazı
 
Bismillah

“Allah`ım Senden hidayet üzere olmayı, takva sahibi olmayı, iffetli olmayı ve Senden başkasına muhtaç olmamayı dilerim.” (Müslim)

“Çocuğunuza bırakacağınız en güzel miras, onu hem dünya hem de ahiret mutluluğuna eriştirecek bir terbiyedir.” (Tirmizi)

Müslüman; Kur`an`ın müteaddid ifadeleri ile sabittir ki salih amel işleyen ve salih amellere teşvik eden olmalıdır. İçinde bulunduğumuz zaman, hayra yöneliş ve hakkı arayışın hayli arttığı bir zaman olmakla beraber şerrin isabet etmesi ve zihni bulandırmasından korunmanın zor olduğu bir zamandır da maalesef. Bu mülahaza ile fert fert, grup grup her bir Müslümanın kendi sahasında azami dikkat göstermek, tehlikelere karşı uyanık olmak, teyakkuzda olmak ve tedbirli olmak zorunda olduğunu defaaten ifade etmişizdir.

İslami faaliyetlerle bereketli bir şekilde geçirdiğinizi umduğumuz uzun sayılabilecek bir tatil dönemi geride kaldı. Gerek öğrenci kızlarımız gerekse ebeveynler, okul dersleri ya da işin maddi boyutu ile ilgili birçok endişeyi taşıyarak bu döneme girdiler. Elbette bunlar bir yere kadar uygun endişelerdir. Ancak biz en çok çocukların ve gençlerin manevi âlemleri, zihin yapıları ve uhrevi istikballerini önemsiyoruz.
...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir