• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Nisanur Dergisi, `Nur Çocuk` ekiyle çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve Avrupa`da her ayın 2. haftasından sonra okurlarıyla buluşan “Ailemizin dergisi” Nisanur`un Ekim 2015 sayısı çıktı. 47. sayısında “Dünya Hayatı Bir İmtihandır” dosya konusu ile okurlarının karşısına çıkan dergi ayrıca abonelerine bir sürpriz yaparak bundan sonra her ay “Nur Çocuk Dergisi” ekini de hediye ediyor.

Nisanur Dergisi bu ay okurlarının evlerine çocuk ekiyle beraber konuk oluyor. Bundan böyle her ay abonelerinin evlerini şenlendirecek olan Nur Çocuk Dergisi, çocukların eğitim ve gelişiminde anne-babalarının başyardımcısı olacağa benziyor.

“Anne ve babaların başyardımcısı olacak”

Nisanur Dergisi editörü Elif Yüksek, derginin çocuk ekine ilişkin yaptığı açıklamada; “Rabbimiz izin verirse bu aydan itibaren Nisanur Dergisi`nin yanında sevimli mi sevimli, şen şakrak ve daha da önemlisi birbirinden eğitici bilgilerle dolu Nur Çocuk ekini okurlarımıza hediye ediyoruz. Eminim çocuklarımız Nur Çocuk Dergisi`nin çok sevecekler. Zira Nur Çocuk, çocuklarımızı eğlendirirken bilgilendirecek, güldürürken düşündürecek, onlara okuma sevgisi aşılarken bir yandan da güzel dinimizi öğretecektir inşallah. İnanıyoruz ki Nur Çocuk, anne ve babaların başyardımcısı olacak.” dedi.

Yüksek, ayrıca küçük okurlardan görüş/öneri ve paylaşımlar da beklediklerini belirterek; “duygularınızı, paylaşımlarınızı, fotoğraflarınızı bize ulaştırırsanız; hem sizlere daha faydalı olmaya çalışırız hem de bu paylaşımlarınızı yer yer yayımlarız” çağrısında bulundu.

Derginin başyazısında yeni eğitim dönemine ilişkin hayli ehemmiyetli tavsiyeler var. Nisanur bu yazısında hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin sorumluluklarına dikkat çekiliyor.

Derginin editör yazısında; “Başından sonuna ve her yönüyle bir imtihan olan dünya hayatında, karşılaştığımız zorluklar kimi kez ‘ben bu yükü taşıyamam` dedirtse de; hayatımızı şekillendirmeleriyle müşerref olduğumuz ayet ve hadislerden anladığımız hiç de öyle değildir! Hal böyleyken imtihan sürecini zorlaştıran etkenlerin başında nelerin geldiğini ve asıl sorunun ne olduğunu irdelemek elzemdir…” sözlerine yer verilmiş.

Dosya konusuna ilişkin yapılan açıklamada ise; dünya hayatının bir imtihan olduğu hakikatine dikkat çekilerek; “Mü`minin, hayatı boyunca başına gelen hayır ve şer adına ne varsa, her şeyin birer imtihan olduğunun farkında olmasının; yokluklara karşı sabır, bollukta ise şükür ve infak bilincinin gelişmesini sağladığını belirttik.” açıklamalarına yer verilmiş.

Nur Çocuk Dergisi`nde Neler Bulacaksınız

Derginin içeriğinden kısaca bahsedecek olursak; ‘Benim Kahramanım`dan ‘İlim/Bilim Adamları`na, ‘Hayvanlar Âlemi`nden ‘Gitsem de Görsem`e, ‘Dâhiler Köşesi`nden ‘Buluşlar ve İcatlar`na, bilmecelerden tekerlemelere birçok konu ve etkinlikle dopdolu bir dergi karşımıza çıkıyor.   (İLKHA)



 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir