• DOLAR 32.283
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2402.289
  • ...
Bunca Acı Niye?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evimizde haberleri izlerken, Alemi İslam'da akan kan ve gözyaşını görüyoruz. Bir anlık üzüntüyle bir iç çekmeyle haberden habere atlıyoruz. Fakat düşünüyor muyuz? Onların çektiği acı, akan gözyaşı bir iç çekmeye benzer mi? Onlar için ne yapıyoruz? Sevgililer Sevgilisi Efendimiz (s.a.v) 'in “Müslüman'ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” Hadisi şerifini aklımıza getiriyor muyuz?

Alemi İslam'da yaşananları tahayyül edelim. Kurban eti dağıtırken şehadeti tadan Yasin'imizin acısını; haince şehit edilen Aytaç Hocanın acısını hayal edin. Ve bizi teskin eden ayeti aklımıza getirelim. “Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 42) Ortadoğu'da bombanın düştüğü bir evin içinde, beton blokların arasında kalan birini düşünün “Yardım edin” diye bağırıyor. Ama sesini duyan kim var? Öylece beton yığınlarının içinde yardım istiyor. Bir adam düşünün; siyonistler tarafından işkence hanelere götürülen bir adam. Hepsinin ortak yanı var. Acı ve Müslüman olmaları. İşte bu acı tablo bugün âlemi İslam'da zulüm gören kardeşlerimizin tablosu. Yine Hadisi Şerifte “Müslüman Müslüman'ın kardeşidir.” buyrulmuştur. Bu acılara sessiz kalamazsın Ey Müslüman. Öyleyse kardeşlerimiz bu hallerde iken en azından sadece bakmayıp ellerimizi semaya kaldırıp kardeşlerimize dua edelim. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla irtibatta olalım. Hakkı haykıralım. Sessizlik içinde yitip gitmeyelim.
Bugün Ortadoğu'da, Afganistan'da, Çeçenistan'da ve daha nice İslam beldelerinde zulüm görmelerinin tek sebebi Müslüman olmalarıdır. Tek bir gayrimüslim coğrafyasında kan ve gözyaşı var mı? En ufak bir münakaşa olduğu zaman ise onların temsilcisi olan BM ve AB gibi örgütler anında toplanıp sorunu çözüme kavuşturuyorlar.

İnsan Hakları Suriye, Mısır ve Filistin gibi İslam ülkelerine gelince işlemiyor. Onlara göre Avrupa toplulukları insan ama biz Müslümanların Allah'ın verdiği insanlığı insanca yaşama hakkı yok. İslam âlemi kan ve gözyaşının adresi ama kim duyuyor? Yahudi ve emperyalist piyonları, görmedim; duymadım; bilmiyorum rolüne bürünmüş. Avrupa ise bakıyor. Birbirini yesinler fikriyatında. Ama inanıyorum ki Allah'ın vahyi kesindir; haktır. Allah'ın izniyle tüm Müslüman halklar toparlanacak. İnşa Allah zafer İslam'ın olacak. Ve “Allah sabredenlerle beraberdir” ayetini aklımızdan çıkarmamak ümidiyle…

 

Seyfettin Amak / Balıkesir (Bandırma) - Yaş: 22

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Balıkesir`den Seyfettin Amak kardeşimiz, her insan varlığı, hayatı kendi dini/ideolojisi üzerinden tanımlar ve anlamlandırır. İslam dışı din ve ideolojiler varlığın merkezine kendini koyar, kendi dışındakilere ona sağladığı faydaya göre değer biçer. İslam`da ise Allah`ın yarattığı her şey kıymetlidir. İslam birinin hakkını diğerine göre tanımlamaz. Her varlık kendi özü itibari ile değerlidir. Çünkü hepsini yaratan Allah`tır. Bu Müslüman`ın hayata bakış açısıdır. Hayata, varlığa, eşyaya Müslüman`ca bakmayanların dünyayı getirdiği durumu güzel özetlemişsiniz. Yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir