• DOLAR 32.223
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2501.677
  • ...
Davamın Esasları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davamın esasları üç ana unsura dayanmakta. Şehitler, muhacirler ve yusufiler. Bunlar köklerin ne kadar sağlam ve dinamik olduğunu ifade eden unsurlardır, şöyle ki; şehadet tüm çağlara bir çağrıdır. Canı sahibine adamaktır. Şehidin kanı bereket olup bu topraklarda davanın kök salmasına vesile olmuştur. Öncülerinde katıldığı bu kervan şehitler kervanı olup halen ilk günkü sıcaklığını ve istekliğini canlı tutmakta.

Muhacirler yani hicretliler imkânın bittiği yerden yeni imkânlara ulaşmak, kelimeyi ilahiyi canlı tutma, safı koruma, sözde durma, ilerleme manasında hep önde, anadan, yardan, candan, yurttan vazgeçip hakka yönelme halidir.

Yusufiler Hz. Yusuf`un (a.s.) varisleri sabır erleri zindanı medreseye çeviren aziz yiğitler penceresiz mekânların yiğitleri yüzümüzün akı öğrenci olmanın hassı ile âlimliğe ulaşmanın yoludur. Medreseyi yusufiyede ders alıp ders veren yiğitler, uzayan senelere rağmen sabır öğreticileri, Allah var gam yok deyip sürekli umut taşıyan yiğitler. Hatta medreseyi yusufiyenin giriş kapısına “Bizleri medreseyi yusufiyeye getiren Allah`a hamd olsun” diyecek kadar sadık ve teslimiyet kuşanmışlar var.
Bu üç unsur davamızın esaslarının ve dinamiklerin ne kadar güçlü olduğunu gösteren unsurlardı. Bu üç unsurda yer alan aziz kahramanları bir kez daha hayırla yâd edip duacıları olduğumuzu ifade ederek onları hakka emanet ediyoruz.

 

Faruk Tekin / Bingöl – Yaş: 27

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Bingöl`den Faruk Tekin kardeşimiz, şehadet, hicret ve zindan… İslam için çalışan, çabalayan, mücadele eden birçok Müslüman`ın gevşek ve geri durmasının sebebi bunlar değil mi? İslam davasının hak ve yüceliğini bilmesine rağmen bunlar onu düşündürmüyor mu? Adım atmaktan korkar hale getirmiyor mu? Hâlbuki Müslüman için bunlar İbni Teymiyye`nin “Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!” sözünde dediği gibidir. Güzel bir tespitte bulunmuşsunuz. Tespit ve tecrübelerinizi paylaştığınız yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir