• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Bursa`da Şehit Yasin`in anısına kurban eti dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı ve il yönetiminden oluşan bir grup genç ‘Şehit Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın` kampanyasına destek vererek Bursa`da Şehit Yasin Börü`nün resimlerinin basılı olduğu tişörtleri giyerek fakirlere kurban eti dağıttı.

Giydikleri tişörtlerle sokaklarda kurban eti dağıtan gençler, Suriyeli bir ailenin misafiri oldular. Suriyeli ailenin çocuklarına 2 adet tablet bilgisayar da hediye eden Gençlik kolları başkanı Mustafa Tarık Kaderli, İLKHA`ya yaptığı açıklamayla herkesin kurban bayramını kutladı.

Kaderli, “Biliyorsunuz geçen yıl Diyarbakır`da kurban eti dağıtan Yasin Börü kardeşimizi şehit ettiler, katlettiler. Bizde bunun yıl dönümünde aynı bir bayram günü onun tişörtlerin giyerek, resimlerini ve sözlerini üzerimize yazarak ihtiyaç sahibi ailelere Yasin Börü adına kurban eti dağıtmaya çalışıyoruz. Bu dava için şehit olan Yasin Börü kardeşimizi unutmamak ve unutturmamak için bu şekilde programlarımızı yapıyoruz.”diye konuştu.

Doğuda yaşayan Müslümanların çok daha zor durumlarda yaşadıklarını dile getiren Kaderli, “Bugün 81 ilde aynı günde bayramın 2`inci gününde ellerine kurban eti alanlar kapı kapı gezerek kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış oldu.”ifadelerini kullandı.

Bundan sonra yoksulluk ve şehit haberlerinin alınmamasını dilediklerini belirten Kaderli, sözlerini yine herkesin mübarek kurban bayramını kutlayarak tamamladı.

Şehit Yasin Börü`nün resminin basılı olduğu tişörtlerin arkasında ‘Biz senin adını kitaptan biliriz Yasin. Sende bilirsin ki zalimler kitap bilmez` yazması ise dikkat çekti. (Zeki Aras-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir