• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
O`na şehadet çok yakıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK`lilerce geçen yıl 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda sakallı olduğu için katledilen Suudi Arabistanlı Fehad İbrahim Elduveric`in kayını Muhammed İbrahim, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuştu.

Fehad İbrahim Elduveric (45) Suudi Arabistan uyruklu bir mühendisti. Dört çocuk babasıydı. Geçen yıl Kurban Bayramı`nda Suriye rejiminden kaçan kayınbiraderi Muhammed İbrahim'in evine gelmişti. Öldürülmeseydi ertesi gün memleketine dönecekti. Olay günü üzerinde savaş mağduru akrabalarına vermek üzere getirdiği 10 bin TL ile 95 bin riyal vardı. Kürtçe bilmiyordu ve sakallıydı. PKK'liler sırf sakallı olduğu için yolunu keserek onu katletmişlerdi.

Bize sürpriz yapmıştı

Fehad İbrahim`in geleceğinden haberinin olmadığını belirten Muhammed İbrahim, “Geçen yıl Kurban Bayramı`nda evde oturuyorduk. Kapı çalındı, bende gidip kapıyı açınca karşında Fehad ve çocuklarını gördüm. Çok şaşırdım, bize sürpriz yapmıştı. Tabi Fehad`ı görür görmez endişendim, çünkü o zamanlar ortalık karışıktı. Fehad ise bana ‘Korkma! Bir şey olmaz. Canımızı alacak değiller ya…` dedi. Ama canını aldılar.” dedi.  

Çocukları sevindirmeye gelmişti

“Fehad, bayram günü sırf çocukları sevindirmek için Kızıltepe`ye gelmişti.” diyen Muhammed İbrahim, “Fehad, çocukları sevindirmeyi çok seviyordu. Onlar gülsün diye her şeyi yapıyordu. Hatta gelir gelmez çocukları toplayıp alış verişe götürdü. Sadece bizim çocukları değil gördüğü her çocuğa bir hediye verirdi. Yanında 50`den fazla kese getirmişti. Bayramda o keselerin içini şeker ve para ile doldurup ağzını kapattıktan sonra gelen çocuklara verirdi. Bir çocuğu güldürdüğünde ‘İşte şimdi dünyalar benim oldu.` derdi. Çocuklarla çocuk, yaşlılarla yaşlı olurdu. Yıllarda yanında kalsa zerre kadar ondan rahatsız olmazdın. ” diye konuştu.

Çok cömertti

Fehad`ın eşine az rastlanır bir ahlaka sahip olduğunu dile getiren İbrahim, “Fehad insanlara yardım etmeyi çok severdi ve çok cömertti. Tüm servetini yoksullara harcasa gözüne gelmezdi. Karıncayı bile incitmekten korkardı. Ahlakıyla her kese örnek olurdu. Böyle bir insana şehadet yakışırdı, ama çok mazlumca katledildi. Allah, böyle bir insanın hakkını bırakmaz.” dedi.

İmam Fehad`ın arkasında 4 yetim kaldı

Dindar bir ailenin çocuğu olarak Suudi Arabistan`da dünyaya gelen ve biri erkek, üçü kız olmak üzere 4 çocuk babası olan Fehad`ın Felsefede doktora yaptığını dile getiren Muhammed İbrahim, ayrıca inşaat mühendisliği işiyle uğraştığını söyledi. Muhammed İbrahim, Fehad`ın oturduğu köydeki camide vakit namazlarında imamlık yaptığını ve Kur`an okumayı çok sevdiğini ifade etti.   

Her gelişinde 6 aylık kiramızı öderdi

Muhammed İbrahim sözlerini şöyle sürdürdü; "Suriye`den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürdüler. Barbarca şehit edilen Suudi Arabistanlı Fehad İbrahim Elduveric (45) ablamla evli. Fehad İbrahim Suudi Arabistan'da mühendisti. Ekonomik durumu iyi olduğu için belli aralıklarla gelir bize yardım ederdi. Her gelişinde 6 aylık kiramızı öderdi.”

Üzerlerindeki parayı gasp ettiler

Katledildiği gün üzerinde 10 bin TL ile 15 bin Suudi Riyali olduğunu ifade eden Muhammed İbrahim, “Paraları da bizim için getirmişti. Bankadan çekmişti. Biz burada dört aileyiz. Hepimize o bakıyordu. Öldürülmeseydi bir sonraki gün Türkiye'den ayrılacaktı." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir