• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Bingöl Valiliğinden kule açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de Hükümet Konağı’nın arka bahçesine kurulmaya başlandığı günden bu yana merak konusu olan 50 metrelik direği hakkında Bingöl valiliği yazılı bir açıklamada bulundu.

Bingöl Valiliği kurula direğin gözetleme kulesi olduğunu açıkladı.

Son dönemlerde artan olaylardan dolayı 50 metre yüksekliğindeki kulenin kurulduğu ve bu sayede kentin çevresinin gözetlenebileceği belirtilen açıklamada, direğin üzerine kablosuz MOBESE sisteminin kurulacağı belirtildi.

Oluşturulacak sistem ile kent merkezinin daha güvenli bir hale getirilmesinin amaçlandığı belirtilen açıklamada, direkten kontrol edilecek MOBESE kameraları sayesinde, kentin giriş ve çıkışlarının gözetleneceği ve olası saldırılara karşı anında tedbir alınacağı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Valilik yakınına yapılan direk üzerine de çözünürlüğü yüksek 24 saat şehrimiz ve çevresini izleyecek panoramik bir kamera monte edilecek olup yer seçimi için daha uygun bir yer olmadığı için söz konusu alan tercih edilmek zorunda kalınmıştır. Kameraların insan sağlığı, mahremiyeti ve çevre açısından olumsuz bir etkisi yoktur. Böyle bir etki olsa başta Sayın Vali, yardımcıları ve tüm mesai arkadaşlarının günlerinin büyük bir bölümünü geçirdikleri Valilik yakınına inşasına izin verilmezdi.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir