• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Şehit aileleri Yasin Börü ve arkadaşları adına et dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kobani bahaneli saldırılarda kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına ithafen başlatılan ‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın` kampanyasına Şehit aileleri de destek vererek kendilerinin bu kampanyaya destek verenlerin başında yer alacaklarını söyledi.

Şehit aileleri, Yasin Börü ve arkadaşlarının yarıda bıraktıkları çalışmayı sahiplenerek herkesi kampanyaya dâhil olmaya ve kampanyayı desteklemeye çağırdı.

Kampanya ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulunan Şehit Riyad`ın ağabeyi Nihat Güneş, Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, Şehit Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak ve Şehit Turan Yavaş`ın Ağabeyi Kenan Yavaş, ‘Yasin Börü`nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın` adlı kampanya hakkında duygu ve düşüncelerini anlattılar.

‘Yasin Börü ve arkadaşları İsmail gibi kendini Allah`a adadı`

Kurban bayramı ile beraber Şehit kardeşi ve kardeşinin Şehit arkadaşlarının yolunda devam ederek fakir fukaraya kurban eti dağıtacaklarını kaydeden Şehit Riyad`ın ağabeyi Nihat Güneş, Şehitlerin İbrahim peygamberin İsmail`i kurban ettiği gibi kendilerini Allah`a adayarak bir İsmail olduklarını belirtti.

‘Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın` kampanyasına tüm Müslümanlar ve halktan destek beklediğini vurgulayan Güneş, “Şehitler, Allah rızası için halka hizmet ederken katledildi. Şimdi herkes onların bu masumiyet ve samimiyetinin hakkı için onların bıraktığı hayırlı işi sahiplenmelidir.” dedi.

 ‘‘Seferberlik ilan ederek Şehitlerin ulaştıramadığı etleri ulaştıracağız`

Müslümanların başlattığı ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının yarıda bıraktığı kurban etlerini biz ulaştıralım`  kampanyasına destek vererek fakir ve muhtaçlara Kurban bayramında et dağıtacağını belirten Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz de, “Biz de seferberlik ilan ederek Şehitlerin ulaştıramadığı etleri biz ulaştıracağız. Onların ulaşamadığı eve biz ulaşacağız. Onların ulaşamadığı mahallelere biz yetişeceğiz. Onların uzanamadığı insanlara biz ulaşacağız. Şehit Hasan`ın oğlu da babasının bıraktığı davaya sahip çıkarak bu kervanda yer alacak. Torunumla beraber babasının yarıda bıraktığı işi halledeceğiz.” dedi.

‘Fakir ailelerin yüzünü güldüreceğiz`

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının adına başlatılan kurban eti dağıtma kampanyası hakkında konuşan Şehit Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak ise söz konusu kampanyaya sivil toplum kuruluşu, yazar ve aydınların destek vermesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Dakak, “İnşallah bir seferberlik ilan edip geçen yıl Şehitlerimizin dağıtamadığı etleri biz bu sene yerine ulaştıracağız. Böylece fakir ailelerin yüzünü güldüreceğiz. Allah bu çalışmaya katkı sağlayan herkesten razı olsun.” temennisinde bulundu.

‘Kürdistan`ın hainleri istemese de…`

Umut Kervanı platformu bünyesinde başlatılan ve sivil toplum kuruluşlarının da dâhil olmak üzere birçok kesimin destek verdiği kampanya hakkında değerlendirmelerde bulunan Şehit Turan Yavaş`ın Ağabeyi Kenan Yavaş, Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı etleri ne pahasına olursa olsun kendilerinin ulaştıracağının altını çizdi.

Yavaş, “Allah`ın izniyle kadın-erkek, çoluk-çocuk yaşlı demeden onların bayrağını ve kurban etlerinin poşetlerini alarak kâfirlerin inadına, zalimler çatlasın diye mazlum ve Mustazaf, yoksul ve mağdur bütün ailelere etleri ulaştıracağız. Kürdistan`ın hainleri istemese de Allah`ın izniyle hedefimize ulaşacağız. Bu konuda emeği geçen herkese de teşekkür ederiz.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir