• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Batman`da Kurban Bayramı coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da sabahın erken saatlerinde Bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti.

Camilere akın eden cemaatle dolup taşan camilerde bayram namazı teşrik tekbirleri ile karşılandı.

Bayram namazı öncesi verilen vaazda kurbanın ve bayramların ehemmiyetine kulak veren cemaat, daha sonra bayram namazını kıldı.

Bugünün, Allah`ın varlığına ve birliğine, Muhammed Mustafa (sas)`in peygamberliğine inananların bayramı olduğu belirtilen hutbede şöyle denildi:

“Bugün, iman kardeşliğinin tekbirler, tebrikler ve tebessümlerle hayat bulduğu zamandır. Bu kardeşliğe ne kadar da muhtacız! İnşallah mübarek Kurban Bayramını, kardeşliğimizin tesisine vesile kılacağız. Bugün burada aynı safta yan yana durduk; Allah`ın huzuruna aynı şuur ve duygularla, aynı coşkuyla vardık.”

Hutbeden sonra cemaat tekbirler eşliğinde bayramlaştı. Bayramlaşma sonunda İlke Haber Ajansına konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, bütün cami cemaatiyle bayramlaştıklarını belirterek, “İnşallah bundan sonrada mezarlık, akraba ve komşu ziyaretlerimizi yapacağız. Hz. İbrahim`den (as) veraset aldığımız. Kurban geleneğini inşallah ilelebet sürdüreceğiz. Bu bayramın bizlere öğrettiği değer sıdk ve doğruluktur. Bütün Müslüman kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

 Bayram hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Batman İl Vaizi Mehmet Sait Altın ise şunları paylaştı:

“Namazdan sonrada bütün müminler bir araya geldiler. Birbirlerinin ellerini tutular. Sevgilerini ve merhametlerini paylaştılar bir araya geldiler. Müslümanların bu şekilde birlik içerisinde kuvvetli bir şekilde Müslümanların bir arada olması bizim en büyük arzumuzdur. Şuanda İslam âlemi büyük bir sıkıntı içerisindedir. Bütün bu sıkıntılar bertaraf etmek için temel hedefler noktası olan iman ve İslam üzerine bir araya gelirlerse inşallah bu sorunları da çözeceklerdir. Bu bayramın sıkıntı içinde olan tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesini cenabı Allah`tan temenni ediyorum.” (M. Sait Çelik - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir