• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Adana`da bayram heyecanı kılınan namazla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram namazını eda için sabah namazı vaktinden itibaren camilere koşan 7`den 70`e Adanalılar, vaazları huşu içinde dinledi.

Adana`daki tüm camiler bayram namazı için gelen Müslümanlarla dolup taşarken Merkez Sabancı Camii`nde onbinlerce kişi birlikte saf tuttu.

Namaz öncesi cemaate vazeden Adana Müftüsü Arif Gökce, Kurban Bayramı`nın hikmeti üzerinde durdu. Kurban ibadetinin dini ve sosyal bir ibadet olduğunun altını çizen Gökce, bazı ilahiyatçıların kurban kesmeye karşı olan görüşlerinin Kur`an ve sünnete muhalif olduğunu söyledi.

Gücü yeten Adanalılara kurban kesmelerini tavsiye eden Müftü Gökce, ayrıca bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğuna vurgu yaptı. İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere de değinen Gökce, bunun son bulması için tüm Müslümanların dua etmesini istedi. Gökce, konuşmasının sonunda İslam coğrafyasının ve ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için cemaatle birlikte dua etti.

Bayram namazının kılınmasının ardından hep birlikte teşrik tekbirleri getiren cemaat, daha sonra okunan bayram hutbesini diledi. Namazın ardından cami avlusunda bayramlaşan Adanalılar, bayramın hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

Namaz sonrası duygularını paylaşan vatandaşlar, son günlerde tırmanan şiddet olaylarının son bulmasını istediklerini söylediler. Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında akan kanın durmasını dileyen Adanalılar, ümmetin barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı günlerin bir an önce gelmesini Allah`tan niyaz ettiklerini dile getirdiler.

Namazını Sabancı Merkez Camii`nde kılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bayramın tüm insanlığa barış getirmesi temennisinde bulunarak herkesin bayramını kutladı. (Ayhan Kaya-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir