• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Tek başına yaşayan yaşlı kadının zorlu hayat mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde harabe bir evde yaşamını sürdürmeye çalışan Şezavat Budak (65), tek başına zorlu hayat mücadelesi veriyor.

Biri özürlü olmak üzere 2 çocuğa sahip olan yaşlı kadına, ne evli kızı, ne de yetkililer sahip çıkıyor.

Yaşadığı zorlukları İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlatan Budak, barınacak bir ev ve yaşlılık maaşı talep ettiğini söyledi.

“Maaşım olmadığı için kızım bana bakmadı”

Eşinin yıllar önce Bismil`de öldürülmesinin ardından, kent merkezinde bir ev aldığını, ancak evinin kayını tarafından zorla elinden alındığını belirten yaşlı kadın, “Benim özürlü bir oğlum ve evli bir kızım var. Uzun yıllar önce eşim Bismil`de vurularak öldürülmüştü. Ben de onun kan parası ile Diyarbakır`da bir ev aldım. Kayınım evi zorla elimden aldı, oğluma şiddet uyguladı. Beni kızıma teslim ettiler. Özürlü oğlumun maaşını alan kızım, maaşım olmadığı için, bana bakmayacağını söyledi.” dedi.

Vakıf müdiresinin yardımlara engel olduğu iddiası

Kızı tarafından yaşlı bakımevine yerleştirilen Budak, burada işkence gördüğünü ileri sürerek, “Bakımevinde tehdit edildim, işkence gördüm. Kulağıma aldığım darbeler nedeniyle, yılda bir kulağım kabuk tutuyor. Bu nedenle bakımevinden çıkarılıp bu eve yerleştirildim. Kızım 20 günde bir bana 20 TL para veriyor. Bu parayla ne yiyecek alabiliyorum, ne de başka bir şey. Birçok defa Valiliğe ve Kaymakamlığa müracaat ettim. Eski Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç bana 750 TL`lik maaş bağlayacaklarını ve beyaz eşya vereceklerini söylemşti. Ama Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Nermin Kurt bunlara engel oldu. Kimse halime bakmıyor. Perişan oldum. Artık sesimi duysunlar ve bana yardımcı olsunlar. Kalacak bir yer, maaş ve sigorta istiyorum.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/ Hamza Adiyaman /M. Sıddık Bilge-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir