• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Bingöl`de Yasin Börü`nün yerine Kurban eti dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği) ‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?` sloganıyla başlatılan kampanyaya destek vereceklerini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, Yasin Börü ve arkadaşlarının Diyarbakır`da yaptığı gibi Bingöl`de de fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtılacağını söyledi.

Tamaç, özellikle bağışta bulunacak hayırseverlerin, kesim ve dağıtımda bulunmalarını isteyerek, dağıtım esnasında belki yılda bir et yüzü görmeyen çocukların, yüzlerindeki o tebessümü görmeleri gerektiğini vurguladı.

Tamaç, açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

“6-8 Ekim olaylarında Kobane bahanesiyle sokağa dökülen gözü dönmüş caniler, kurban eti dağıtan Müslümanları hedef aldı ve bu saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşları vahşice şehit edildi. 6-8 Ekim saldırılarında kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü`nün yarım kalan hayırlı işini devam ettirmek istiyoruz. ‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?` sloganıyla, Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmak isteyen gönüllü kardeşlerimizi bekliyoruz. Yasin Börü`nün yaşıtları, bayramda gezip eğlenirken, kendisi muhtaç ve yetim ailelere bir lokma da olsa et ulaştırma derdindeydi. Ama maalesef elinde kalan poşetleri dağıtamadan katledildi. O`nun kaldığı yerden biz devam ettirmek istiyoruz. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler de Bingöl`den bu kampanyaya destek vereceğiz. Tüm hayırseverleri bu hayırlı organizasyona bekliyoruz.”

Kampanyaya Bingöllülerin de destek vermesi gerektiğini ifade eden Tamaç, “Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştırmak istedikleri kurban etini ‘Kurban Eti Dağıtan Bir Yasin de Sen Ol' sloganıyla bizler de tüm üye ve gönüllülerimizle, her sene olduğu gibi bu sene de kurban bayramında, binlerce fakir ve muhtaç aileye kurban eti dağıtacağız. Çünkü kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban, Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir ve bizi Allah'a yakınlaştırmak için vardır.” ifadelerini kullandı.

Bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin Merhamet Eli Derneği`ne aşağıdaki   bilgilerle irtibat kurabilecekleri ifade edildi:

İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş:

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir