• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
`Kardeşliğin çimentosu İslamiyet`tir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, son günlerde yaşanan PKK saldırılarına ve tepki eylemlerine ilişkin, "Bu topraklarda bin yıldır, Malazgirt'ten beri Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bir çimento var. O da İslamiyet'tir" dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, üzerinde kara bulutların dolaştığını söyledi. PKK'nın son zamanlarda ciddi olaylar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yılmaz, "cinayet şebekesi'nin hain eylemleri sonucu vatan evlatlarının şehit düştüğünü" ifade etti.

Yılmaz, yaşananlar karşısında milletçe büyük üzüntü duyduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu haberler yüreğimizi dağlıyor. Vatan evlatlarının böyle hunharca şehit edilmesi ülkemizin ve milletimizin sabrını zorlamaktadır. Bu topraklarda bin yıldır, Malazgirt'ten beri Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bir çimento var. O da İslamiyet'tir."

Diyanet, 500'e yakın "mele" ile toplantı yapacak

"Teenni, temkin ve vakarla kardeşliğimizi, dostluğumuzu sürdürdüğümüzü bütün dünyaya göstermeliyiz" diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Amaçları Türklerle Kürtler arasında bir husumet oluşturmak. İnsanlara, cinayet ve terör mensuplarının yapmak istediklerinin bu olduğunu anlatarak asla buna alet olunmaması gerektiğini söylemeliyiz. Buna fırsat vermemek için çalışmamız gerekiyor. Bu konuda teşkilat olarak üstlenmemiz gereken bir sorumluluk var. 20 gün önce o bölgedeki il müftülerimizi topladık. 'Neler yapılabilir' diye istişare yaptık ve onlara birtakım tavsiyelerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde başkanlığımızca görevlendirilen 500'e yakın 'mele'yi Afyonkarahisar'da toplayacağız. Bu toplantıda onlarla yapmaları gerekenler, şikayet ve beklentilerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız. Yaşanan bu süreci anlatacağız. Toplumun kaynaşması ve din harcının birleştiriciliğini kullanmak adına görüş alışverişinde bulunacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir