• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Bingöl'de solar enerji atölyesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB)  ve Türkiye’nin mali katkısı ile finanse edilen solar enerji atölyesinin kurulum, işletim, bakım ve onarım modülünün hazırlanması projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

“Bu proje 15 milyon Euroluk bir projedir”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve proje sorumlusu Abdulselam Beğiç, “Bu projenin startını Eylül 2014’te verdik. Projeye yaklaşık 2 bin okul ve kurum başvurmuştu. Bunlardan projeyi geçen okul ve kurum sayısı 100 civarındaydı fakat nihai imza aşamasında 30 okul ve kurum ‘biz bu işin altından kalkamayız’ deyip vazgeçti. 70 okul ve kurumumuz projelerini imzalayıp başladılar. Biz de diğerlerinden eksiğimiz yok deyip, proje ekibimizi oluşturduk ve başlamış olduk. Bu proje 15 milyon Euroluk bir projedir. Bizim projenin toplam tutarı 241 bin Euro. Bu tutarın 190 Eurosu aktarıldı geri kalanı da proje bitiminde aktarılacak. Proje kapsamında atölyemizi hazırladık. Atölyedeki iş ve işleyişler henüz bitmemiş durumda. 70 bin lira değerinde atölyemize malzeme alınacak ve malzemeler de alındıktan sonra Eylül 2015’den sonra öğrencilerimiz atölyede eğitim öğretime başlayacaklar.” dedi.

Toplantıda konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Türkiye’de sadece üç beş okulun başardığı bir solar enerji projesinin Bingöl’de başarıldığını ifade ederek, "Meslek liselerimizin ana gayesi yetişmiş insan gücünü ekonomiye kazandırmaktır ki, hamdolsun meslek lisemiz fabrika gibi çalıştı. Şu anda ilköğretim okullarımızın sıra, masa ve idare odalarındaki donanımın tamamını endüstri meslek lisemizden karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

“Bingöl TEOG’da 12. Sırada”

Bingöl’ün birçok konuda kendini aştığını belirten Sarı, “Özellikle YGS ve TEOG sonuçları açıklandığında Doğu ve Güneydoğu’daki 38 fen lisesini inceledim. Bu okullar arasında Bingöl’ümüz 12. sırada. Bu da bizi ciddi anlamda onurlandırdı. Geçen yıl TEOG sonuçlarında 400 puan ve üzerinde 250-300 öğrenci varken, bu sene 750’e yakın öğrenci oldu. Anadolu yerleştirmelerine baktığımız zaman bütün okullarımızın puanları arttı ve hiçbir anadolu lisesinde boş kontenjan kalmadı. Artık Milli Eğitim olarak ana gayemiz ‘elinden ve dilinden zarar gelmeyen’ bir nesil yetiştirmektir. İkinci önceliğimiz, meslek liselerimizde beceri eğitimini arttırmak, genel liselerimizde de akademik başarıyı yükseltmektir. Bu anlamda ekibimizle birlikte çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından solar enerji atölyesinin açılışına geçildi.   (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir