• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aşı yapılmayan kanatlı hayvanlar ölüm riski taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanatlı hayvanların her türlü hastalıktan korunması için senede iki aşı yapılıyor. Yapılan aşılar hakkında bilgi veren Batman Kanatlı Hayvanlar Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, Batman’da kanatlı hayvanlara aşıyı üç senedir yaptıklarını ve ilk sene Batman’da yaklaşık bin güvercin aşı yaptıklarını söyledi.

Kanatlı hayvanlar aşısı konusunda insanların bilinçlendiğini belirten Taş, “Bu aşı kanatlı hayvanlarda toplu ölümü ve ayak-kanat tutulmasına neden olan veba hastalığını önlüyor. İkinci aşımız ise ilk aşıdan 15 gün sonradır. Son aşının, yararları ise ağızdaki çiçek ve dışarıya vuran çiçek pamukçuklarına iyi geliyor. Kanatlı hayvan besicileri kümeslerde mini ecza dolapları bulunduruyorlar. Bunlara gerek yok. Hayvanlarınıza sadece senede iki defa aşı yapılırsa, Allah’ın izniyle hiçbir hastalık bulaşılmaz.” dedi.

Güvercin besicisi Medeni Atay ise şunları söyledi: “İki sene önce aşı yapmadığım için yaklaşık 30 güvercinim öldü. Geçen sene tüm kuşlarıma aşı yaptırdım. Allah’a çok şükür bu sene daha ölen kuşumuz yok. Aşıdan fayda gördüğüm için bu sene bir daha kuşlarıma aşı yaptırdım. Bu aşı senede bir defa tüm hastalıklara devadır. Tüm kanatlı hayvan besicilerine tavsiye ediyorum.”   (M. Sait Çelik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir