• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Şırnak`ta 5 PKK`lı öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece Şırnak merkez Çakırsöğüt 1`inci Jandarma Komando Tugay`ına sızma girişiminde bulunan bir grup PKK`lı tespit edildi. PKK`lıların etkisiz hale getirilmesi için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`ndan ve Çakırsöğüt 1`inci Jandarma Komando Tugay`ından kalkan helikopterlerle hakim tepelere askerler taşındı. Zaman zaman sıcak temasların yaşandığı bölgede 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`ndan kalkan Atak ve Süper Kobra tipi helikopterler operasyona destek verdi.

Atak ve Süper Kobra helikopterleri ile hakim tepelere indirilen askerlerin yoğun ateşi sonucu 1`i kadın 3 PKK`lı öldürüldü. Bölgede operasyon devam ediyor.

Öte yandan Şırnak`ın Uludere ilçesi Gülyazı köyü bölgesinde bulunan Karaçalı Üs Bölgesi'nde yapılan yol güvenliğini sağlayan askerlere Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldı. Karaçalı ve Beyaz Tepe Üs Bölgesi'ne bir grup PKK'lı tarafından açılan taciz ateşine güvenlik kuvvetleri de karşılık verince çatışma çıktı. Bölgeye hava destekli operasyon başlatılırken, helikopterler ve askerlerin yoğun ateşleri sonucunda 2 PKK'lıyı öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Şırnak şehir merkezinin karşısındaki Gabar Dağı'nda konuşlu bulunan Seslice Taburu'na akşam saatlerinde taciz ateşi açıldı. Şırnak 6'ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Seslice Taburu'na akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından açılan taciz ateşine güvenlik kuvvetleri anında karşılık verdi. Kısa süren çatışmadan sonra PKK'lılar geldikleri yönden geri kaçtı.

PKK`lıların kaçışından sonra Seslice Taburu`ndan PKK'lıların muhtemel kaçış güzergahındaki derin vadiler toplarla vuruldu. Sabah saatlerinde de PKK'lılaın muhtemel kaçış güzergahları helikopterler tarafından kontrol edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir