• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Gaziantep`te Yaz Kur`an kurslarına 163 bin 835 öğrenci katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep`te de her yaştan kız ve erkek öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen ve 3 dönem şeklinde süren yaz Kur`an kurslarına katılan çocuklar^, Kur`an-ı Kerim`in yanı sıra, siyer, tecvit ve temel dini bilgiler dersleri aldı.

Yaklaşık 9 hafta süren ve geçtiğimiz hafta Cuma günü sona eren Yaz Kur`an Kurslarına Gaziantep`te 3 ayrı dönemde toplamda 163 bin 835 öğrencinin katıldığını belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, geçen yıla oranla bu yıl Kur`an kurslarına olan ilginin arttığını söyledi.

Yaz Kur`an kurslarına olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Çelik,” Yaz Kur`an kurslarımız bizim en önemli hizmet alanlarımızdır” diyerek, Gaziantep`te camiler çoğunlukta olmak üzere kent genelinde bin 154 yaz Kur`an kursunda Kur`an dersi verildiğini ifade etti.

‘Yaz Kur`an kurslarımız bizim en önemli hizmet alanlarımızdır` diyen Çelik,  “Yaz aylarında her yıl olduğu gibi Camilerimiz cıvıl cıvıl çiçek açtı. Çocuklarımız bizim çiçeklerimizdir. Çocuklarımıza hizmet etmekten ve onların eğitimleri ile ilgilenmekten gurur duyuyoruz.”dedi.

Camilerimiz, Kur`an kurslarımız ve mescitlerimiz çocuklarımız ile dolup taştı

Bu yıl Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep`te de Camilerin Kur`an bülbülleri ile dolup taştığını söyleyen Çelik, “Bu sene Camilerimiz, Kur`an kurslarımız ve mescitlerimiz gerçekten çocuklarımız ile dolup taştı. Geçen yıla oranla bu sene kurslarımız daha canlı idi. Tabi bunda Kur`an ayı olan Ramazan`ın   etkisi de oldu. Zaten bu yılki sloganımız ‘Kur`an ayında Kur`an`la buluşalım` sloganıydı. Bu sloganın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Ailelerimizin Ramazan ayında elde etmiş oldukları manevi zenginliğin Kur`an kurslarımıza yansıdığını gördük.”ifadelerini kullandı.

Gaziantep`te 9 hafta boyunca verilen Kur`an eğitimine 163 bin 835 öğrencinin katıldığını aktaran Çelik, “Bu sene ilimiz genelinde 882 camii, 202 Kur`an Kursu, 14 Mescit, 56 diğer yerlerde olmak yani okullar etüt merkezlerinde olmak üzere toplam bin 154 yaz Kur`an kursu açıldı. Tabi bu kurslarımız 3 dönem doldu. Bu kurslardan birinci dönemde 55 bin 989, ikinci dönemde 55 bin 677, üçüncü dönemde 52 bin 229 olmak üzere toplam 163 bin 835 kursiyerimiz bu kurslarımızdan faydalanmıştır. Tabi bu rakamlar sisteme girenler, bir de kayıt döneminin son kısmında gelenler oldu. Bunlarla beraber 190 bine yakın öğrencimizi Kur`an ile tanıştırdık.”şeklinde konuştu.

Kur`an eğitimi sadece yaz ayları ile sınırlı kalmamalıdır

Yaz Kur`an kurslarına katılan çocuklara Kur`an`ı Kerim`in yanı sıra temel dini bilgiler olmak üzere siyer, tecvit gibi ilimlerinin de verildiğini belirten Çelik, “Yaz Kur`an kurslarımızda çocuklarımıza Kur`an`ı kerim okutuldu. Dini bilgiler, günlük ibadetlerde öğrenmeleri gereken süreler, İslam ahlakı ile ilgili bilgiler ve sevgi saygı öğretildi. Yine bu yıl kentimizde farklı bir uygulama da yapıldı. Emniyet müdürlüğü ile beraber ‘Sanal aleme sağlıklı bağlan` projesi ile çocuklarımıza uzmanlar tarafından eğitimler verildi.”diye konuştu.

Son olarak ailelere seslenen Çelik, küçük yaştaki eğitimin önemli olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz küçük yaştaki eğitim çok önemlidir. Bu son yıllarda eğitim yaşı düştü. Çocuklarımızı daha küçük yaşta eğitime katma ile ilgili projeler başlatıldı. Diyanet işleri Başkanlığımızda bu konuda 04-06 yaş grubu ile ilgili bir proje geliştirdi. 2 yıldır da bu uygulama pilot olarak seçilen illerde uygulandı ve çok güzel verimler elde edildi. Kur`an eğitimi sadece yaz ayları ile sınırlı kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı. A(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir