• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyabet ve Diyabetle Yaşam Konferansı Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesinde "Diyabet ve Diyabetle Yaşam" konulu, görsel sunum eşliğinde konferans düzenlendi. Konferansa, diyabet hemşiresi Sultan Tufan, Endokrinoloji Uz. Dr Göknur Yorulmaz, Diyetisyen Özlem Erin, hastane personelleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Konferansın sunumunu yapan ve koordinatörü olan Eğitim Hemşiresi Ayşe Yaş, `Diyabet, kanser ve HİV virüsünden sonra bugün dünyadaki en yaygın olan üçüncü hastalıktır. İşte bu yüzden Batman Bölge Devlet Hastanesi olarak her yıl Dünya Diyabet Günü etkinliklerinde konferans düzenliyoruz` şeklindeki konuşmasından sonra kürsüye Diyabet Hemşiresi Sultan Tufan`ı davet etti. Tufan, kan şekerinin iki yüzün üzerinde çıkan birisinin şeker hastası olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Kan şekeri iki yüzün üzerinde çıkan birisinin doktora görünmesi gerekir, şeker hastalığı ömür boyu tedavi gerektiriyor. Bunun kontrolü insülin ve ya TBT ile kontrol edilebilir." dedi.

Şeker hastalarının nelere dikkat etmeleri hakkında bilgi veren Endokrinoloji Uz. Dr Göknur Yorulmaz, şeker hastalarının yiyeceklerine kesinlikle dikkat etmelerini, hastaların hareket etmeleri gerektiğini ve sigara içiyorlarsa kesinlikle bırakmalarını, kan şekerinin artmasının göz damarlarına zarar verdiğini ve ileride sorunlar yaşattığını vurguladı.

 

Son olarak Diyetisyen Özlem Erin şeker hastalığı hakkında alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Erin, "Şeker hastaları mutlaka yanlarında şeker bulundursunlar şekerleri düştüğü vakit mutlaka şeker almaları gerekiyor. Yemek saatlerini aksatılmaması ve uzun süre açlıktan kaçınılmalıdır. Bol bol su içilmeli ve spor yapılması gerekiyor" şeklinde konuşarak dinleyicilere bilgi verdi.
 
Halid Coşkun-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir