• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Şimdi Balık Yemenin Tam Zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Havaların soğumasıyla birlikte balık avında bereket yaşanıyor. Tezgahlar balık çeşitleriyle dolarken; Karadeniz Hamsi 2.5, Sardalya 2.5, Napolyon Hamsi 3, Uskumru 5, Barbun 10 TL`den başlayan fiyatlarla satılıyor.
 
Bu yıl balığın oldukça bol olduğunu, buna bağlı olarak da fiyatların ucuzladığını söyleyen Adana Balıkçılar Pazarı esnaflarından Ali Demir, "Balık soğuk havayı sever, balığın tazesi de lezzetlisi de kışın yenir. Yılbaşından sonra balıklar azalıyor, yazın da avlanma yasağı olduğundan piyasada balık bulunmuyor. Balık azalınca da otomatikman pahalanıyor. Bundan dolayı balık yemek için en uygun zaman da bulunuyoruz. Öyle ki şu anda Hamsi`nin fiyatı 2,5 TL`ye kadar düştü." dedi.
 
Balıketinin çok faydalı bir besin olduğunun kanıtlanmış olduğunu belirten Demir, "Balıketi doktorların tavsiye ettiği besinlerin en başında geliyor. Özellikle çocuk ve yaşlıların her hafta yemesi öneriliyor. Bir de kırmızı et fiyatlarının 20 liralar civarında seyrettiği şu günlerde balık, fakirin sofrasına kolayca katabileceği ucuzlukta."dedi.
 
Pazara gelen müşterinin, ucuz fiyatlar karşısında zaman zaman şaşırdığını dile getiren Demir, balığın bu kadar ucuzladığı bir dönemde Adana gibi sahili olan bir kentte, balığa rağbet olmamasının çok üzücü olduğunu söyledi.
 
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir