• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Van Bölge Hastanesi'nde yeni birimler hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Palyatif Bakım, Bronkoskopi, ERCP (Safra yolu endoskopisi) ve ESWL (Böbrek taşı kırma) birimleri düzenlenen törenle hizmete başladı.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özcan Öktem, İl Sağlık Müdürü Yakup İmren, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan, AK Parti Van İl Başkanı ile hastane yöneticileri katıldı.

Bölge hastanesi konferans salonunda düzenlenen açılış programında konuşan, Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Özcan Öktem, açılan yeni ünitelerle, özellikle tedavi için batı illerine giden hastaların tedavisini burada yapılmasının daha mümkün olacağının altını çizdi.

“Van’da açılan hastaneler çevre illere de hizmet veriyor”

Van’ın sağlık alanında çevre illere de hizmet verdiğini belirten Dr. Öktem,  "Kamu Hastaneler Birliği olarak 350 yatak, 10 hastane ve 60 üniteye sahip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2 milyona yakın bir nüfusa hizmet vermekteyiz. Sadece Van'a değil aynı zamanda Siirt, Hakkâri, Ağrı, Bitlis ve Muş'tan da hasta kabul ediyoruz. Hastanemizde herkes bu sorumluluğun bilincinde olup, bu kapsamda ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır.” dedi.

"Hekim ihtiyacı sadece Van'da değil Türkiye'nin birçok bölgesinde var"

Yeni açılacak hastaneler hakkında bilgi veren Dr. Ötkem, Muradiye, Özalp ve Çatak devlet hastanelerinde de son aşamaya gelindiği bilgisini paylaştı.

Dr. Öktem, “İnşallah bu hastaneler Eylül ayının ilk haftalarında hizmete açılacaktır. Personel ve doktor sıkıntılarının çözümü noktasında Sağlık Bakanlığı ile yazışmalar ve istişareler yapılmaktadır. Personel ve doktor ihtiyacı sadece Van'da değil Türkiye'nin birçok bölgesinde de var. Ara ara bu ihtiyacımız hat safhaya ulaşmakta. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımızla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Bu konuda Bakanlığımız tarafından son dönemde bize 264 yardımcı sağlık personeli gönderildi. Bunlar bu günlerde hizmet vermeye başlayacaktır. Yine 62 pratisyen hekim ile 12 uzman hekim de bölgemize atanmış durumda. Onlarda inşallah en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi.

Sağlık hizmetleri ve personel sıkıntısı ile ilgili olarak ara ara kendilerine eleştiriler yapıldığını belirten Dr. Öktem, yapılan bu eleştirilerin bir kısmının haklı eleştiriler olduğunu ancak genel anlamda yapılan eleştirilerin siyasi ve ya ideolojik olduğunu söyleyerek, “Biz mükemmel değiliz, mükemmellik Allah'a mahsustur. İnşallah bundan sonraki hizmetlerimize en iyi şekilde devam edeceğiz. Gayret bizden başarı ise Allah'tandır." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekim Uzman Dr. Cafer Alhan ise yeni kurulan ünite ve tedavi merkezlerinin işleyişi ve gerekliliği ile ilgili bilgiler vererek, yeni birimlerin, vatandaşların başka illere gitmeden, daha kaliteli hizmet almalarını sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Taşyapan ve protokol üyeleri yeni birimlerin açılışlarını yaparak, birimlerde incelemelerde bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir