• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
 Balyozcu Albay `Okullarda Rapor Tutardık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İHL`deki tabloları bile fişlemişler
Balyoz davasının tutuklu sanığıemekliAlbay Hakan Büyük, üye hakim Ali Efende Peksak`ın sorusu üzerine; milli güvenlik derslerine girdiğini, okullarda gözleme dayalı rapor tuttuğunu ve tuttuğu raporu da komutanlarına sunduğunu söyledi.
İstanbul10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Balyoz davasında tutuklu sanık Hakan Büyük`ün savunmasının ardından avukatı Hüseyin Ersöz ile Celal Ülgen de savunmalarında Büyük`ün suçsuz olduğunu ileri sürdü.
 
Bu arada, üye Hakim Ali Efendi Peksak, çapraz sorgu sırasında Hakan Büyük`e, "Liselerde Milli Güvenlik derslerine girdiniz mi?" diye sordu. Büyük`ün, derslere girdiğini söylemesi üzerine Peksak, "Derslerde okulla ilgili notlar tuttunuz mu?" diye başka bir soru yöneltti. Girdiği dersler sonrasında okulla ilgili notlar tuttuğunu kabul eden Büyük, "Ancak bunlar özel çaba ile elde edilmiş notlar değildi. Gözleme dayalı raporlardı. Ayrıca bu İKK (İstihbarata Karşı Koyma ) yönergesi çerçevesinde yapılmış çalışmadır." dedi. Peksak, "Peki bu raporları ne yaptınız?"şeklinde bir soru daha sordu. Büyük, "Emir komuta zinciri çerçevesince üstlerime ilettim. Bizde emir komuta harici iş yapılmaz." cevabını verdi. Sanık Büyük, 2004 seçimleri ile alakalı yaptığı bir çalışma olup olmadığını soran Peksak`a, "Seçimde tutulan raporlar da gözleme dayalı raporlardır.
 
Okullarda kapılara asılan sonuçlardan elde edilmiştir. Biz emir komuta zinciri olmadan bir şey yapmayız." diye cevap verdi.
 
CİHAN
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir