• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan ülkemizde, Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Ordu ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışlar, kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis hadisesi bekleniyor.
 
Hava Sıcaklığı: Batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Gündüz sıcaklıkları, Orta ve Doğu Karadeniz de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında, gece sıcaklıkları ise iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6-10 derece altında seyredecek.
 
Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Bölgelere Göre Hava
MARMARA:
Parçalı bulutlu geçecek. Güney ve doğusunda sabah saatlerinde hafif sis bekleniyor.
EGE: Parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeybatısında hafif sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu, doğusu ilk saatler parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, kıyılarda yağmur, yağış alan diğerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, Ardahan çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde, doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (-5/9)
İstanbul: Parçalı bulutlu sabah ve gece saatlerinde hafif sisli (6/13)
Bursa: Az bulutlu, (-1/13)
İzmir: Parçalı bulutlu (5/14)
Konya: Az bulutlu, Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (-4/8)
Adana: Parçalı ve az bulutlu (3/19)
Mersin: Parçalı ve az bulutlu (8/18)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık geçecek. (-4/12)
Batman: Az bulutlu ve açık (-5/11)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (1/14)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (-3/13)
Mardin: Az bulutlu ve açık (1/10)
Hakkari: Az bulutlu (-8/4)
Van: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-9/4)
Bingöl: Parçalı bulutlu (-6/8)

(Ayhan Kaya - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir