• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
"Gençler toplumun değerlerinden koparılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlerin toplumun değerlerinden uzaklaştığını ve adeta bir ahlaki çöküntü yaşandığını dile getiren Kâhta halkı, televizyon ve internet başta olmak üzere medya araçlarını yanlış kullanmanın bunda etkili olduğunu söyledi.

Eğitim kurumlarının metoduna tepki gösteren Ramazan Beyoğlu, yanlış eğitim sisteminin bu duruma zemin hazırladığını ifade etti. Beyoğlu, eğitim sisteminin yanı sıra televizyonlarda yayımlanan dizilerin gençleri bu duruma sürüklediğini belirtti.

Yaşanan yozlaşmanın önüne geçmek için İslami eğitimine önemine dikkat çeken Abdurrahman Yılmaz ise, İslami eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek hazırlanacak müfredatın yaz Kur'an kursları, okuma evleri gibi açılan dernek ya da eğitim kurumlarında ders halinde işlenmesini gerektiğini söyledi.

Gençler arasında uyuşturucunun yaygınlaştığını dile getiren Karakaş, uyuşturucu madde kullanma yaşının düştüğünü ve bunun büyük bir risk oluşturduğunu belirtti.

Karakaş, “Buna önlem olarak ahlaki bir eğitim sistemi ve ahlaki yozlaşmanın önünü kapatacak televizyon dizileri ve okullardaki kızlı erkekli karma eğitim sisteminin acilen düzeltilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. (Aydın Evren/Ömer Faruk Aydın - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir