• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Suriyeli ailenin dramı yürekleri burkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak Mardin’e gelen Saddam Cuma’nın dramı yürekli burkuyor. Eşi tarafından terk edildikten sonra yaşları 3 ile 10 arasında değişen 4 çocuğa hem annelik hem de babalık yapmak zorunda kalan Cuma, merkez Artuklu ilçesi 1. Cadde üzerindeki üç yol mevkiinde bulunan metruk bir odada yaşam savaşı veriyor. Kuru ekmekle karınlarını doyuran aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

“Hiçbir çadır kent beni kabul etmedi”

Suriye’nin Der-ez Zor kentinden Mardin’e geldiğini ve Derik’teki Çadır Kente yerleştiğini anlatan Cuma, çadır kentte yaşanan bazı sıkıntılarının ardından kendini dışarıda bulduğunu söyledi. Hiçbir suçunun olmadığını iddia eden Cuma, birçok Çadır Kente gittiğini ancak hiçbirisinin kendisini kabul etmediklerini söyledi.

Kuru ekmekle karınlarını doyuruyorlar

Yaşları 3 ile 10 arasından değişen 2 kız 2 oğlan olmak üzere 4 çocuğuyla Mardin merkez Artuklu ilçesi 1. Cadde üzerindeki üç yol mevkiinde bulunan metruk bir odada yaşam savaşı veren Cuma, çevredeki vatandaşların desteğiyle kuru ekmekle karınlarını duyurduklarını söyledi.

“Çocuklarım perişan oldu, çadır kente alın bizi…”

Yetkililerinden kendilerini Viranşehir veya Midyat’taki Çadır Kente yerleştirmesini isteyen Cuma,  şunları söyledi; “Ülkemizdeki savaşın ardından eşim beni terk etti, ben de kalkıp Türkiye’ye sığındım. 4 çocuğuma hem annelik hem de babalık yapmak zorundayım. Çocuklarım hastalandılar, 6 gündür sokakta yatıp kalkıyoruz, yetkilerinden rica ediyoruz, bizi çadır kente alsınlar. Çocuklarım perişan oldular. Allah rızası için yardım edin bize, çok kötü durumdayız.”  (M. Salih Keskin – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir