• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...
SON DAKİKA
Köy Muhtarlarından Konteynır Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Köylerde dağıtılan konteynırların yetersiz olduğunu söyleyen köy muhtarları eksik konteynırlar nedeni ile tepkili. Van Valisi Münir Karaloğlu`na köylerinde dağıtılan konteynırlarının eksik ve yetersiz olduğunu söyleyen köy muhtarları, köylülerin yersiz olarak köy muhtarları olarak kendilerini rahatsız ettiklerini söyleyerek, vali Karaloğlu`ndan konteynır sorununun çözülmesi için talepte bulundular.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın İl Afet Müdürlüğünde düzenlediği toplantı öncesi Van Valisi Münir Karaoğlu ile ayaküstü görüşen Karaağaç köyü, Alaköy, Alabayır köyü ve Hıdır köyü muhtarları köylerinde dağıtılan konteynırların yetersiz olduğunu ve kendirline konteynır dağıtılmayan köylülerin köy muhtarlarını suçladıklarını söylediler. 200 hanelik köylerde 64 konteynır, 120 hanelik köyde 75 konteynır verildiğini söyleyen köy muhtarları, 58 hanelik olan köye 31 konteynır verildiğini ancak verilen 31 konteynırın köyün aşağısında bekletilerek köylülere verilmediğini iddia ettiler.

Konteynırların yetersiz ve köylüler arasında tartışma konusu olduğunu söyleyen Hıdır Köyü Muhtarı Ferzende Göker; "Şu anda bizim köyde 75 konteynır dağıtılmış, 48 kişiye ise verilmemiş. Konteynır verilmeyen köylüler diyor ki bunu muhtar yapmış, başkalarına veriyor bize vermiyor diyorlar. İsteğimiz ya köyün hepsine konteynır versinler ya da hiçbirine vermesinler. Arada sıkıntı çeken biz oluyoruz. Öyle oldu ki muhtarlığı bırakacağız." dedi.
 
Sedat Karatay - Murat Dalgın-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir