• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
ABD Patriot füze sistemini çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan ortak açıklamada, ekim ayında görev süresi dolacak Patriot füze sisteminin çekileceği bildirildi.

Açıklamada, ihtiyaç olması durumunda ABD'nin, Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazır olduğu belirtildi.

ABD’nin ve NATO’nun Türkiye dahil müttefiklerin savunulmasına olan taahhütlerinin baki aldığı belirtilen açıklamada, "ABD, aniden ortaya çıkabilecek Balistik Füze Savunma (BFS) ihtiyaçlarının nakliyesini süratle yapmak ve desteklemek üzere harekat alanı yeteneğini muhafaza edecek olup, Patriot’larının gelecekteki konuşlanmalarını kolaylaştırmak amacıyla, mevcut konuşlanma mevziini, altyapısı olduğu gibi kalacak bir statüde idame etmeye hazır bulunmaktadır. İhtiyaç olduğu takdirde, ABD, Patriot unsurlarını ve personelini bir hafta içinde Türkiye’ye geri getirmeye hazırdır.

ABD ayrıca, doğu Akdeniz’de ABD Donanmasının çok-rollü “Aegis” gemilerinin devamlı mevcudiyetini sürdürecektir. Bu gemiler, NATO hava ve füze savunmasına destek dahil, Türkiye’nin ve NATO misyonlarının savunmalarını destekleyecek bir dizi yeteneğe sahiptir. ABD Avrupa Deniz Kuvvetleri, Türk savunma ihtiyaçlarının desteklenmesinde Türk Donanmasıyla bölgedeki yakın işbirliğine devam edecektir." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir