• DOLAR 32.264
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2395.169
  • ...
Şemdinli`ye DİKKAT!!!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şemdinli / Doğruhaber
İki aya yakındır devam eden silahlı baskın ve saldırılar sonucu Bölge halkının huzuru kaçırılmaya çalışılıyor. Yollar kesiliyor, araçlar yakılıyor, insanlar kaçırılıyor… Çözüm süreci sonrası devam eden saldırılara her gün yenileri ekleniyor. Bölgeden gelen haberlere göre insanlar bu sefer göçe zorlanıyor.

‘KÖYLERİ BOŞALTIN!`
Edinilen bilgilere göre Hakkâri Şemdinli ye bağlı Altunsu, Konur, Yeşil Bayır, Oğraçan, Dere Yanı ve Aktütün Köyü sakinlerine, köyleri boşaltmaları yönünde uyarı yapıldı. Rejimin hışmına uğrayan halkın yıllardır çektiği sefalet yetmiyormuş gibi şimdi de örgüt tarafından evinden yurdundan kovulmaya çalışılıyor olmaları ayrı mağduriyetlere sebebiyet verecek. Suriye`den yerinden yurdundan kaçıp sefalete mahkûm bırakılan insanlara Şemdinli köylüleri de dâhil edilmek isteniyor.

ALTUNSU`NUN BİR KISMI BOŞALTILDI
Tehditler sonrası bu köylerden bir kısmının kısmen de olsa boşaltıldığı gelen haberler arasında. Edinilen bilgilere göre Şemdinli`nin girişinde bulunan Altunsu`nun bir kısmı(mahallesi) bugün boşaltıldı ve evlere örgüt militanları yerleştirildi.

HEDEF ŞEMDİNLİ`NİN MERKEZİ
Köy boşaltmalarda halkın göreceği zararın yanında örgütün başka bir amaç edindiği ve bu amacın da, Şemdinli`ye saldırıp Diyarbakır`daki 6-8 Ekim olayları gibi bir kalkışmayla büyük mağduriyetler yaşatmak ya da ilçeyi tamamen ele geçirmek olduğu ifade ediliyor.

ŞEMDİNLİ`YLE İLETİŞİM KOPUK
Yol kesmeler ve hendek kazmalar sonucu Şemdinli`ye giriş çıkış neredeyse tamamen kesilmişken GSM operatörleriyle de ulaşımın çok zor veya hiç mümkün olmadığı ifade ediliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir