• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan Batman`daki bombalı araçla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman il Başkanlığı, bugün kent girişinde bulunan bombalı araçla ilgili açıklama bir yaparak, kimden gelirse gelsin insanlık dışı saldırıları lanetlediklerini belirttiler.

HÜDA PAR Batman il Başkanı M. Emin Doğru imzasıyla yayımlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Batman`ımızda yapılması düşünülen bombalı eylem Allah`ın yardımıyla âkim kaldı. Şehrimize büyük geçmiş olsun. Kimden gelirse gelsin böylesi insanlık dışı saldırıları lanetliyoruz. Allah bütün halkımızı katliam teşebbüslerinden muhafaza etsin.”

“Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur” denilen açıklamada, “PKK Kürd halkının hak taleplerine daha fazla masum kanı bulaştırmaktan elini çekmelidir. Devlet de PKK de Türkiye'nin mazlum halklarının kanı üzerinden istikbal hesapları yapmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Kan ve şiddetle hak arayışını tasvip etmediklerini vurgulayan HÜDA PAR Batman il Başkanı M. Emin Doğru, “Tekrar başlayan çatışmalı sürecin en büyük mağduru yine halkımızdır. Kan ve şiddetle hak arayışını tasvip etmiyoruz. Akan kanın durması yönünde en güçlü irade sahibi olan halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını tavır takınmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir