• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Cizre Mustazaf Der Depremzedelere Sahip Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Van ve Ercişte meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Cizre`ye göçen depremzede ailelere yardım elini uzattı.

Dernek, Konak Mahallesine yerleşen 5 aileye, Cudi Mahallesinde 4 aileye, Yafes Mahallesinde de 2 depremzede aileye yardım etti. Depremzede ailelerin resmi işlemlerinde de yardımcı olan Dernek, ailelere bataniye, gıda maddeleri, ocak, tüp, soba ve bazı ailelere buzdolabı yardımında bulundu.

Konuya ilişkin olarak İLKHA`ya konuşan Mustazaf Der Cizre Şubesi Başkan yardımcısı Abdulaziz Bayram, şöyle konuştu:
Gönül isterdi ki imkanlar el versin de, tüm depremzedelere dayalı döşeli ev verelim, onlara iş olanağı sağlayalım. Bizler imkanlarımızı zorlayarak şuan depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mağdur ailelere imkanlar ölçüsünde düzenli gıda yardımında bulunacağız inşallah."

Yeni gelecek depremzedeler için de hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Bayram, hayırsever vatandaşlara seslenerek yeni ve temiz eşyalarını depremzedelere vermelerini istedi. Bayram, ilkbahar mevsimine kadar evlerini kirasız olarak vermek isteyenlerin ya da depremzedelerin kira giderlerini yüklenmek isteyenlerin veya bir ailenin düzenli aylık temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlerin Mustazaf Der Cizre Şubesine müracaat etmelerini istedi.

Tahirhan Osal- İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir