• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Okullardaki Isınma Sorununa İnceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği, 2011 yılı içerisinde Diyarbakır`da ki bazı okulların doğalgaza dönüşüm iş ve işlemlerinin eğitim ve öğretim dönemine girilmiş olmasına rağmen hala bitirilememesine ilişkin okulların doğalgaza dönüşümlerinin ihale işlemleri ve kontrollük aşamaları ile ilgili inceleme başlattı.

Diyarbakır Valiliği`nde yapılan açıklamada, "Doğalgaz dönüşüm işlemlerinin bitirilememesi hususu yerel basına da konu olmuştur. Günlük olarak ve her bir okul düzeyinde ayrı ayrı işlemlerin takibi ve işlerin bir an önce tamamlanması için Vali Yardımcısı Zafer Engin Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman İlge ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Muhsin Teyfur`dan oluşan komisyon kurulmuş olup işlerin tüm aşama takipleri yapılmaktadır" denildi.

Okulların doğalgaza dönüşümü ile ilgili olarak 75 okulun ihalesi yapıldığı ifade edilen açıklamada, "5 okulumuzun kazanlarının sökülmemesi, kış mevsiminin girmesi ve çocuklarımızın mağdur olmaması için doğalgaz dönüşüm işlemleri başlatılmamıştır. Doğalgaz dönüm işlemleri devam eden 70 okulumuzda 25.11.2011 tarihi itibari ile 42 okulumuzun doğalgaz dönüşüm iş ve işlemleri bitirilerek gaz verilmiş ve ısıtma sistemleri devreye girmiştir. Doğalgaz dönüşüm işi bitirilen 8 okulumuzun ısıtma sistemi ile ilgili testleri Diyargaz Şirketi tarafından yapılmış, gaz verilerek ısıtılmaya hazır hale getirilmiştir. Bu 8 okulumuzda 26.11.2011 tarihi itibariyle ısıtma sistemleri devreye girecektir. 26.11.2011 Cumartesi günü 5 okul, 27.11.2011 Pazar günü 5 okul ve 29.11.2011 Salı günü 5 okul olmak üzere doğalgaz dönüşümü yapılan toplam 15 okulumuzun test işlemleri Diyargaz Şirketi tarafından yapılacaktır. İlgili gaz firması ile yüklenici firmanın teknik kapasitesi nedeniyle günlük olarak belli sayıda okulun test işlemi yapılabilmektedir. 02.12.2011 tarihine kadar ise 5 okulumuzun da doğalgaz dönüşüm iş ve işlemleri tamamlanıp tüm okullarımız ısınır hale getirilmiş olacaktır "denildi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir