• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ceyş el Sünne Komutanından Atme Katliamı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Ebu Ahmed yaptığı açıklamada saldırının Fetih Ordusu'nun son aylarda Esed rejimine karşı elde edilen kazanımların durdurulmasını ve Türkiye'nin bölgede zor durumda bırakılmak istediğini amaçladığını belirtti. Ayrıca BM'nin sivilleri korumaktan aciz olduğunu belirten Ahmed koalisyonun yaptığı bütün katliamlara ve bezdirme politikalarına rağmen davalarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Ropörtajın Videosu Çevirisi Aşağıdadır.

Türkiye sınırına 500 metre uzaklıkta bulunan imalathane koalisyon uçakları tarafından vuruldu, saldırının amacı muhaliflerin ve özelliklede Fetih Ordusu'nun son günlerde Esed rejimine karşı sağladıkları kazanımları baltalamak. Ceyş el Sünne, tamamı rejim muhasarası altından çıkmış Humuslulardan oluşmakta, grubumuz hiç bir örgüte veya yapıya bağlı değil, amacımız, hedefimiz yalnızca zalim Esed rejimine karşı savaşmaktır. Bu güne kadar hiç bir güç veya taraf bizim hakkımızda "terörist" diyemedi, hiç kimsede diyemez zaten, çünkü biz terörist değiliz, zalim Esede karşı savaşan Humuslu Suriyelileriz. Bu saldırının amacı Fetih Ordusunun ilerlemesini frenlemektir.

Burada Türkiye tarafından bin Tampon bölge oluşturulması hem biz Suriyeli mazlumlar, hemde Türkiye'nin milli çıkarları açısından önemlidir. Fakat Dünya ülkeleri, koalisyon ve koalisyona dahil olan Arap ülkeleri kendi çıkarlarının bedelini mazlum Suriye halkına ödetmekte..

Bu olay, BM'nin sivil halkı korumaktan aciz olduğunun göstergesidir, çektiğimiz sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de koalisyonun bu katliamı geldi başımıza.

Koalisyonun bu yaptığı kabul edilebilir cinsten birşey değildir. Koalisyon'un ülkelerinin bu saldırı ile amaçladıkları aslında Türkiye'nin bölgede başarısız olmasıdır. Aynı zamanda radikal olmayan grupları radikkalleştirmektir. Yüzbinlerce dolara mal olan bu malzemenin burada değil, rejime karşı cephelerde olması gerekiyordu. Koalisyon güçleri bizleri bezdirerek davamızdan döndürmeye çalışıyorlar, ancak bizi Esed rejimi ve müttefiklerinin bombaları bezdiremediği gibi bu olayda bezdiremeyecektir. Aslında bizlerin en son düşundüğü şey maddi hasardır, karşımızda 5 çocuk ve 2 kadın şehid olmuştur, bunlarında hepsi kayda alınmıştır, uluslararası mahfillere sunulacak ve yargılanmaları talep edilecektir.

Ve şehidler içerisinde ne mücahit nede sivil bir tane erkek yok, hepsi kadın ve çocuk, koalisyon güçlerinin öldürdüğü çocukların en büyüğü 9 yaşındadır. Son olarak bizler Ceyş el Sünne olarak bu katliamı yapan koalisyon güçlerinin peşini bırakmayacağız, ve hiç bi kuvvet bizi davamızdan döndüremeyecektir. Bunun hesabını sonuna kadar soracagız.

Saldırıda tüm torunlarını kaybeden adamın yürek acısı

11 Ağustos gecesi yaşanan Koalisyon uçakları'nın Atme'de yaptığı katliamın bilançosu netleşiyor.

Aynı aileden 10 kişinin toplamda 30'a yakın sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bölgede torunlarının tümünü saldırıda kaybeden bir dede ile ropörtaj yapıldı. Dedenin söyledikleri yürek burktu..

Kaynak: Genç Öncü

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir