• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
İMKANDER`in ambulansları Suriye`de vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, Esed rejiminin, İblib kentinin Binniş beldesindeki Mecmel Tıbbi Sahra Hastanesine düzenlediği hava saldırısında, hastane ve 5 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime bağlı hava kuvvetlerinin dün İdlib'in Binniş beldesine saldırı düzenlediğini söyledi.

Pazar yeri ile sahra hastanesine yönelik saldırıda 62 sivilin yaşamını yitirdiğini ve hastanenin yerle bir olduğunu aktaran Özer, "Pazar yerine yapılan saldırı sonrası geçtiğimiz mayısta hastaneye hibe ettiğimiz 5 ambulans, hastaneye yaralı taşıyordu. Ardından hastane ve ambulanslarımız hedef alındı. Saldırıda ambulanslar ve hastane kullanılamaz hale geldi, içerisindeki yaralılardan ölenler oldu. Ayrıca saldırı sonrası birçok sivil yerleşim yerinde ciddi hasar oluştu" ifadelerini kullandı.

Suriye 'deki gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini anlatan Özer, halka yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir