• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Doğan Grubu özüne mi dönüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

7 Haziran seçimleri öncesi en keskin hükümet karşıtı yayınlar Doğan grubu gazete ve televizyonlarında yapıldı. Özellikle HDP`lilerin parlatılması, sempatik gösterilmesi için haddinden fazla yayınlar yaptılar.

Mesele ne HDP`nin “Türkiyelileşmesi” ne de Doğan grubunun ideolojik anlamda bir eksen kayması yaşamasıydı. Öyle ya Hürriyet`in logosunun altında halen daha “Türkiye Türklerindir” yazısı yazılmaya devam ediliyordu. Sanatçı Ahmet Kaya, Kürtçe bir albüm çıkaracağını söylediğinde atılan “Vay şerefsiz!” manşetini kim unutabilirdi? Bundan dolayı halen daha bir özür dileme olayı bile yaşanmamıştı.

Doğan grubunun derdi hükümete istediklerini yaptıramaması hatta yer yer mali meselelerde hükümetten darbe yemesiydi.

Suruç olayı ve ardından gelen Ceylanpınar suikastları devlet politikasının değişmeye başladığını ortaya koyunca Doğan grubunda da bir hareketlenme yaşandı.

Fanatik HDP`li ve uluslararası istihbaratın hesabına çalıştığı iddia edilen kimi programcıları çizgilerini şimdilik değiştirmeseler de genel anlamda bir değişikliğin işaretleri gözükmeye başladı.

Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök, Pkk aleyhine ve Demirtaş`ı eleştiren yazılar kaleme aldılar. Haber programlarında düşük yoğunluklu da olsa Pkk için “terörist” ifadesi kullanılmaya başlandı.

Ve son olarak Yalçın Doğan`ın yazılarına son verildi.

Ulusalcılar hemen umutlanmasın Doğan grubunun özüne dönme ihtimali şimdilik yok; ama üslubunda bir değişikliğin olduğu kesin.

Acaba, diyorum, “asıl devlet” yeniden kendini hissettirip işin ciddiyetini mi anlattı?

Yoksa meselenin Amerikan-Türkiye anlaşmasıyla bir alakası mı var?

Olabilir mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir