• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Deprem, Semt Pazarlarını da Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yaşanan depremler hayatı büsbütün felç etti. Van`da birçok esnaf bu yüzden iş yapamaz duruma geldi. Bu durumdan etkilenen semt pazarı esnafı düştükleri bu durumun vahameti karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Deprem öncesi günlük olarak kazandıklarının çok çok altında ciro yaptıklarını belirten semt pazarı esnafı, bölgede hayatın normale döneceği günleri bekliyor.

Semt pazarında sebzecilik yaparak geçimini kazanan İkram Beydüz, işlerinin çok düştüğünü ifade ederek, "Kazancımız da eskisine oranla çok azaldı. Öncelerde günlük olarak 400-500 civarında ciro yaparken, şimdi bu ciro günlük olarak 50-60 TL`ye indi. Bu durum karşısında ne yapacağımızı şaşırdık" diyerek durumlarını dile getirdi.

Deprem nedeniyle birçok esnafın semt pazarını da terk ettiğini belirten Abdullah Garip, "Ben 18 yıldır bu işi yapıyordum. Deprem öncesi çalışmalarımız ve yaptığımız cirolarımız çok iyidi. Öncelerde en asgari ciromuz 250 milyon iken. şu an da 10 milyonu neredeyse aşmayacak duruma geldi. Ayrıca neredeyse semt pazarında insan kalmadı. Hemen hemen yarısı gelmiyor" diye belirtti.

Burhan Teke - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29594.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29593.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29595.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir