• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Kaçak Akaryakıt Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Şanlıurfa, Çorum ve Kocaeli`de eş zamanlı kaçak akaryakıt operasyonu yapıldı. Düzenlenen operasyonda 128 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yaklaşık bir yıldır sürdürülen çalışmalar kapsamında Diyarbakır-Şanlıurfa karayolundaki 5 akaryakıt istasyonuna operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "25 Kasım 2011 günü Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Şanlıurfa, Çorum ve Kocaeli illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda biri muvazzaf asker 26 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında işlem yapılan akaryakıt istasyonlarında müşterilere kaçak akaryakıt satmak ve haksız kazanç elde etmek için kurulmuş özel düzenekler tespit edilmiştir. Bu düzeneklerin uzaktan kumanda üniteleriyle çalıştırıldığı, bu sayede kaçak akaryakıtın gizli tanklardan müşterilere yakıt veren pompalara sevk edildiği belirlenmiştir. Biri muvazzaf asker 26 şahıs hakkında TCK`nın 220. maddesi gereğince `suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapma ve 5015 sayılı kanuna muhalefet` suçlarından yasal işlem yapılmıştır" denildi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir