• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Kamyon ve TIR şoförleri tedirgin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan olaylardan ve can güvenliklerinin olmamasından dert yakınan kamyon ve TIR şoförleri, geceleri yola çıkmadıklarını, çok mecburi olmadıkça bölgeye taşımacılık yapmadıklarını belirterek, yollarının kesildiğini ve araçlarının içindeki malzemelerle birlikte ateşe verildiğini söylediler.

Bölgede artan çatışmalar ile birlikte nakliyatçıların ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, kamyon ve TIR şoförlerinin can ve mal güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Kamyon ve TIR şoförlerinin bölgeye gitmek istemediklerini vurgulayan Aydıngüler, “Şu anda Doğu illerinde yolların kesilmesi, araçların yakılması kamyon ve TIR şoförü arkadaşlarımızı tedirgin ediyor.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu illerine taşımacılık yapan şoförlerin can ve mal güvenliklerinin olmamasından dolayı tedirgin olduklarını dile getiren Aydıngüler, “İnşallah bu ateş söner bir an önce sulha çıkarız. Biz bu topraklar içerisinde bir toplum ve halkız, bu halkın içerisinde bölünmez birlik içerisinde yaşamak ve bundan başka bir yolumuz olmadığına inanmamız lazım. Şu anda Doğu illerinde yolların kesilmesi, araçların yakılması kamyoncu ve tırcı arkadaşlarımızı tedirgin ediyor. Bizler bu konuda mağdur olduğumuzu can ve mal güvenliğimizin olmadığını askeriyeye ve emniyete bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Şoför arkadaşlarımız bölgeye gitmek istemiyor”

Aydıngüler, kamyoncuların ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Tabi bugün bu yapıların sivil halkı bu şekilde tedirgin etmesi ne kadar doğrudur. Bugün Doğu`daki ticari akışın durgunluğunu görüyoruz. Şoför arkadaşlarımız gitmek istemiyor. Özgürlük ve barış hesabı yapıyorsak halkın ihtiyacını gören insanlara neden bunlar yapılıyor. Batı illerinde bu gün nakliye taşımacılığı için araç bulamıyoruz. Bu sorunların bir an çözüme kavuşturulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Mecbur olunmadıkça Doğu illerine sefer yapmadıklarını belirten Aydıngüler, yola çıkan şoförlerin de gündüz taşımacılık yaptıklarını ifade ederek, “Şu anda Doğu illerine sefer yapan arkadaşlarımız akşam saat 18.00`den sonra tedirgin ve can güvenlikleri olmadığı için kontak kapatıyorlar. Arkadaşlarımız hem canını, hem malını ve hem de milletin malı için kendini güvence altına alıp gündüzleri yol gidip geceleri kontak kapatıyorlar. Tabi bu durum ne zamana kadar sürecek bilemiyoruz.” diyerek bir an önce can ve mal güvenliklerinin sağlanması gerektiği çağrısında bulundu.

“Devlet bizim can güvenliğimizi sağlayamayacaksa vay halimize”

Çözüm sürecinin bölgeye faydasının olduğunu belirten Aydıngüler “Bugün hangi taraftan olursa olsun ölen insanlar bu ülkenin insanlarıdır. Bu savaş ortamının kime faydası olacak. Yine bölgenin kalkınmasının kime zararı olacak, elbette yine bu millete olacak. Süreç hem Türkiye hem de bölge halkını umutlandırmıştı. Bu süreç bittiği zaman ne oldu. Yine her şey bitti. Herkesin bir daha şapkalarını önüne koyup düşünmesi gerekir.” diye konuştu.

‘Eğer devlet bu yollarda bizim can güvenliğimizi sağlayamayacak ise vay halimize` diyerek devlete çağrıda bulunan Aydıngüler son olarak şöyle konuştu: “Şoför arkadaşlar tedirgin olduğu için gece hareket etmediklerinden dolayı kuyruklar değil de zaman kaybı oluyor. Genelde yola çıktıklarında birlikte hareket ediyorlar. Tabi bununla birlikte her şeye rağmen mecbur olarak yola çıkan şoförlerimiz var. Devlet de bu konuda bir an evvel çözüm aramalıdır. Sonuçta bizler bu ülkenin insanlarıyız. Başka bir ülkede yaşamıyoruz.”

Kendilerine ait kamyon ve nakliyatçılar sitesi içerisinde bulunan tesiste dinlenen TIR ve kamyon şoförleri ise, bölgeye sadece gündüzleri gidebildiklerini gece bölgeye gitmekten çekindiklerini dile getiriyorlar.

“Biz sadece rızkımızın peşindeyiz”

Bölgeye taşımacılık yapan TIR ve kamyon şoförlerinden kimileri bölgeye gidip geldikleri için kamera karşısına çıkmak istemediklerini belirtiyorlar.

Kamyon ve TIR şoförleri, “Biz rızkımızın peşindeyiz. Şoför arkadaşlarımızın çoğunluğu Kürt, fakat Kürtlerin haklarını savunduklarını belirtenler sorgusuz sualsiz bizi korumaktan aciz kalan devlete kızıp yolumuzu kesip araçlarımızı, içindeki mallar ile birlikte ateşe veriyorlar. Bizim can güvenliğimiz yok. Şu an akşama kadar burada oturuyoruz.” şeklinde konuştular.

Bu olayların bitmesini istiyorlar

Son yaşanan gelişmelerden sonra bölgeye gitmekten çekindiklerini belirten TIR şoförlerinden biri, “Geceleri gidemiyoruz, devamlı gündüzleri gitmeye çalışıyoruz. Çünkü bölgede başlayan çatışma ortamından dolayı pek fazla gidip gelemiyoruz. Bu olayların bitmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanından bu olayları bitirmesini istiyoruz. Tekrar barış sürecinin devam etmesini ve bu kanın durmasını istiyoruz. İnsanların huzurunu sağlamaları için biz yetkililerin elinden geleni yapmasını istiyoruz. Bütün siyasi partiler elini taşın altına koymalı bir an önce bu olaylar son bulmalıdır. İnsanlar ölmesin milleti canından bezdirdiler.” dedi.

Bir diğer şoför ise, şu anda büyük bir sıkıntı yaşadıklarını, canlarının tehlikede olmasından dolayı Doğu illerine kolay kolay gitmediklerini söyledi.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir