• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Karabiber yemeklere tat verir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Sağlık
Dünyada en çok kullanılan baharatlar arasında yer alan karabiber, Doğu tıbbında ilaç olarak ve özellikle ishal ve diğer mide bağırsak hastalıklarında kullanılmaktadır. Manganezin çok iyi, K vitamini ve demirin de iyi bir kaynağı kabul edilir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR
Karabiberde bulunan ‘piperin` adlı madde zayıflamaya yardımcı olur. Kore`de yapılan yeni bir çalışmaya göre, keskin ve yakıcı etkiye sahip bu madde, yeni yağ hücrelerini bloke ederek yağlarla savaşıyor.

KARABİBERİN YEMEKLERE    DAHA FAZLA TAT VEREBİLMESİ İÇİN

- Limon, zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber karışımıyla oldukça lezzetli bir salata sosu oluşturulabilir.

-Tavuk veya dana etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve soya sosuyla 15-20 dakika buzdolabında terbiye edebilirsiniz.

-Beş dakika içinde tavuk göğüs etini yumuşatmak istiyorsanız, süt ve karabiberde bekletip yağsız tavada kurutmadan ızgara yapabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir