Karabiber yemeklere tat verir
Sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan karabiber, sindirimi kolaylaştırmanın yanı sıra yemeğe verdiği lezzet sayesinde hemen hemen bütün yemeklerde kullanılır.
Doğruhaber - Sağlık
Dünyada en çok kullanılan baharatlar arasında yer alan karabiber, Doğu tıbbında ilaç olarak ve özellikle ishal ve diğer mide bağırsak hastalıklarında kullanılmaktadır. Manganezin çok iyi, K vitamini ve demirin de iyi bir kaynağı kabul edilir.
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR
Karabiberde bulunan ‘piperin` adlı madde zayıflamaya yardımcı olur. Kore`de yapılan yeni bir çalışmaya göre, keskin ve yakıcı etkiye sahip bu madde, yeni yağ hücrelerini bloke ederek yağlarla savaşıyor.
KARABİBERİN YEMEKLERE DAHA FAZLA TAT VEREBİLMESİ İÇİN
- Limon, zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber karışımıyla oldukça lezzetli bir salata sosu oluşturulabilir.
-Tavuk veya dana etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve soya sosuyla 15-20 dakika buzdolabında terbiye edebilirsiniz.
-Beş dakika içinde tavuk göğüs etini yumuşatmak istiyorsanız, süt ve karabiberde bekletip yağsız tavada kurutmadan ızgara yapabilirsiniz.