• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Sıcaktan bunalan sokak hayvanları için çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da sıcaktan bunalan hayvanların beslenme ve tedavisi için Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ile Çukurova Belediyesi Halk Masası birlikte çalışma başlattı. Bu kapsamda; barınak ziyareti ve sahipsiz sokak hayvanlarının besleme ve tedavisi yapıldı.

Geniş katılımın olduğu etkinlik çerçevesinde ilk olarak Çukurova Belediyesine ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine ziyaret yapıldı. Burada bulunan yavru ve anneli köpeklere besleme yapıldı. Barınak beslemesi sonrası Çatalan Bölgesi’nde ki yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının beslemesine geçen ekip; veteriner hekim eşliğinde pek çok hasta ve uyuz durumdaki sokak hayvanına da tedavi uyguladı. Beslemelere akşam saatlerine kadar devam edildi. Sıcaklardan bulanan sokak hayvanlarına su ve kuru mama dağıtıldı.   

Etkinlik sonrası konuşan KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım; “Bugün yapılan etkinlik çerçevesinde yüzlerce sokak hayvanına besleme yapıldı, uyuz tedavisi uygulandı. Bu çalışmalar sosyal sorumluluk projelerimizin bir parçasıdır ve sürekli olarak yapılmaktadır. Amacımız topluma hassasiyet ve çözüm odaklı mesajlar vermek.”dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir