• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Zekeriya Yapıcıoğlu`ndan önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son dönemde artan PKK saldırılarına ilişkin Vahdet`e değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinin yürütülüş şekli konusunda hükümeti uyardıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Sürecin bu şekilde yürüyemeyeceğini söyledik. Sürecin başlangıcında hükümetin elinde silah bulunan kişilerle görüşmesinin yanlış olduğunu söyledik. Bu yanlışta ısrar edildi. Bizim itirazlarımızı dile getirenlerin sayısı artınca da hükümet bu sefer şöyle bir ağız değiştirdi. ‘Biz onlarla sadece silah bırakılması hususunu görüşüyoruz. Diğer konuları görüşmüyoruz` dedi. Fakat gerek Dolmabahçe mutabakatında gerek basına yansıyan diğer görüşmelerle ilgili olarak ve hatta bazen hükümetin yaptığı açıklamalarda sadece silahların bırakılması meselesi değil başka bazı meselelerin de elinde silah bulunan kişilerle görüşüldüğünü öğrendik” dedi.

PKK`NIN HESABI

PKK kanadının ‘çözüm sürecini yeniden başlatalım` çağrısının, kendi şartlarını hükümete dayatma amaçlı olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: “Savaş çözüm değil. Bir gün bu iş barış ile noktalanacak. Ama yaralar çok fazla derinleşmeden bu işi bitirmek en akıllıcadır. Mutlak surette silahların susması gerekir. Yeniden çağrı yapmaları, ‘biz her şeyi oturup konuşabiliriz` yönündeki beyanları, evet şuanda ‘oturup konuşalım, savaşmayalım, savaş olmasın` diyorlar. Neden öyle diyorlar? Çünkü benim kanaatime göre; çözüm sürecinde AK Parti`nin de tek başına hükümet kurma pozisyonundan düşmesi PKK`da şöyle bir şey uyandırdı; ‘Hükümet zayıfladı tek başına hükümet kuramıyor. Uluslararası güçte benim arkamda. Amerika, Suriye`deki arkadaşlarım bize silah yardımı da yapıyor. Tarihimiz boyunca en güçlü dönemdeyiz. Dolayısıyla en güçlü olduğumuz dönemde biz hükümete kendi şartlarımızı dayatabiliriz.”

ELLERİNDE PATLADI

Terör örgütünün umduğu desteği bulamadığını dile getiren Yapıcıoğlu, “Aylar önce bunun psikolojik ve askeri hazırlığına girdi. Elini güçlendirmek için silaha sarıldı ama bu elinde patladı. Elinde patlayınca pişman oldu. Hesabını yanlış yaptı. Amerika, ‘Türkiye`nin kendisini savunma hakkı vardır` dedi. PKK da ‘eyvah` dedi. Zannetti ki Amerika veya Avrupa`nın bazı ülkeleri ona açıktan destek verince bu devam edecek. Nihayetinde sen bir örgütsün ve halen Amerika`nın terör listesindesin. Sopa olarak kullandılar. Belki o sopayı Türkiye`ye karşı da kullandılar” diye konuştu.

FİTNE ATEŞİ

Suriye`deki iç savaşın tüm bölgeye yayılmak istendiğine dikkat çeken HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “Suriye`de ciddi bir fitne ateşi tutuşturuluyor. Suriye`nin karışması diğer yerlerin karışmasına da benzemez. Çünkü orada iş mezhep çatışmasına dönerse bu İran`ı, Afganistan`ı, Pakistan`ı, Türkiye`yi etkiler. Böyle bir fitne ateşini söndürmek belki yüz yıl sürer. Oradaki fitne ateşine şuanda bile su dökmek mümkündür. İş Haçlılara ve Siyonistlere kalırsa o ateşin daha çok uzun süre oradaki insanların tamamı orayı terk edinceye kadar devam etmesini isterler” dedi.

BÜYÜK İSRAİL PROJESİNİN TAŞLARI DÖŞENİYOR

Ortadoğu`daki kaosun PKK`ya yaradığını vurgulayan Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “İlk önce bölgeyi İslamsızlaştırmak, ikinci adım istikrarsızlaştırma İstikrarsızlaştırıldıktan sonra da bu kez insansızlaştırmaya çalışıyorlar. İslamsızlaşırsa istikrarsızlaşır arkasından da insansızlaşırsa sonra Siyonizm`in önüne serilecek. Şuanda yapılan şey odur. Büyük İsrail projesinin taşları döşeniyor. İşin acı tarafı bunun için Yahudiler savaşmıyor. Amerikalılar da savaşmıyor. İslam ümmetlerinin evlatları birbirine karşı kışkırtılıyor, silahlandırılıyor birbiriyle savaştırılıyor.”

Gazetevahdet

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir