• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Vanlı Depremzedelerin Yerleşim Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yaşanan depremlerin ardından mağdur olan vatandaşlar kendi imkânlarıyla ilginç barınaklar yaptı. Vatandaşlar başkasına el açmaktansa kendi imkânlarıyla kurdukları barınaklarda hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar.

 Van merkez öğretmen evi personeli, kendi araçlarını eve çevirerek hırsızlara karşı ağır hasarlı olan binalarının nöbetini tutuyorlar. Kendi imkânlarıyla geçinen Van merkez öğretmen evi personelleri hasarlı binalarının önünde her gün iki kişinin nöbet tutuğunu ifade ederek 10 kişi çalıştıklarını ve her gün iki kişinin hırsızlık olaylarına karşı nöbet tuttuğunu belirtiyorlar.

 Ne Milli Eğitim Müdürlüğünün ne de Valiliğin kendilerine yardım etmediğini belirten personeller, "Bize bir konteynır gönderseydiler bizler daha rahat ederdik. Şuan korktuğumuz şey işimizin elimizden gitmesidir. Aralık 1`den itibaren işimize son verecekler buranın yıktırılıp tekrar yaptırılması nerden bakarsanız 6-7 ay sürer biz bu süre içerisinde işsiz kalacağız ve bu süreden sonrada işe tekrar alınıp alınmayacağımızda belli değil bu noktada en kötü ihtimalle bu kışı geçirebileceğimiz bir iş verselerdi biz mağduriyet içinde mağduriyet yaşamazdık" diyerek yetkililerin bu noktada kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

 
Öte yandan 6 kişilik Afgan ailesi Van`ın İskele Caddesi üzerinde bulunan Hz Ömer Camii`nin yanında ki Dabbağoğlu parkının banklarının etrafını kendi imkânlarıyla aldıkları naylonla kapatarak kendilerine barınak yaptılar. Van`da mülteci olarak kalan 6 kişilik aile yetkililerin kendilerini görmelerini istiyor.

Öte yandan isimlerini vermek istemeyen bir aile ise Sıhke Caddesinde kaldırıma kurdukları küçücük çadırla ilgi odağı oluyor.
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29567.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29571.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29570.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29568.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29566.jpg
 
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir