• DOLAR 32.275
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2435.561
  • ...
Adana`daki gıda işletmeleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Çukurova ilçesinde bulunan gıda işletmelerini ziyaret ederek yapılan denetim faaliyetlerini yerinde inceledi.

Gıda güvenilirliğini sağlamak, halkın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla denetimlerin yapıldığını ifade eden Söğüt, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde 7 gün 24 saat denetim anlayışıyla ve büyük bir hassasiyet göstererek gıda denetim faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Adana`nın, zengin mutfak kültürü ve özellikle kebap çeşitleri yönüyle Türkiye ve yurtdışında meşhur olduğunu dile getiren Söğüt, bu durumun halkın güvenilir gıda tüketmesi, sağlığının ve menfaatlerinin korunması konusundaki sorumluluklarını daha da artırdığını söyledi.

Gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimlerin sıklaştırıldığını ifade eden Söğüt, gıda güvenilirliğinin temininde gıda işletmecilerinin birinci derecede sorumlu olduklarını ifade etti.

Gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Söğüt, gıdanın piyasaya arz edilmesi başta olmak üzere bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya arz edilmemesi ve denetimlerde kontrol görevlisine yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Hijyen konusuna özellikle vurgu yapan Söğüt, hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu bu mevsimde mikrobiyolojik etmenlerden kaynaklanan risklerin gıda güvenilirliğini tehdit ettiğini, bu nedenle soğuk zincirin bozulmamasının gerektiğini vurguladı.

Denetimler sırasında tüketicilerle de sohbet eden Söğüt, “En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir.” dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir