• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
BU BİR SEVDADIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meydanlar dolup taştı, Bunun adı;

Peygamber Sevdası

Hz. Peygamberin Kutlu Doğumunu kutlamak için düzenlenen etkinliklerde dillerden salâvatlar düşmezken, Kur’an tilavetleri ve ilahiler meydanlarda duygulu anların yaşanmasına vesile oldu. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organize ettiği etkinlikler nisan ayı boyunca devam edecek

VAN / TARİHİ KUTLU DOĞUM COŞKUSU / Doğruhaber

Hz. Peygamberim Kutlu Doğumu dolayısıyla Van’ın beşyol meydanında dev bir miting düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organize ettiği programa onbinlerce peygamber sevdalısı katıldı.

Kutlu Doğum programmında saatlerce salavatlar, tekbirler dillerden düşmedi. Sabah saatlerinde meydanı doldurmaya başlayan Peygamber Sevdalıları büyük bir coşkuyla programı izledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte okunan Mevlid ile coşkulu anlar yaşanmaya başladı. Mevlitten sonra Özcan ve grup rahmetin okuduğu ilahilerle coşku doruğa çıktı.

Mitingde bir konuşma yapan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Peygamber sevdasının artık duvarlar arasına sağmadığını söyledi. Göktaş, “İşte bugün bu meydan şunu gösteriyor bize.

Bu sevda artık stadyumlara sığmıyor, duvarlar arasına sığmıyor. Bu sevda bugün artık miting alanlarını dolduruyor ve doldurmaya devam edecek” diye konuştu.

İSLAM ŞEREFLENDİLER

Kalabalığa hitap eden Göktaş Hoca, konuşmasında cahili Mekke toplumunun İslam ile şereflenmesinden sonra tüm dünyaya öncülük ettiğini ve bir medeniyet oluşturduğunu hatırlatarak, “Kimsenin değer vermediği kıymet vermediği siyah derililer vardı. Zeyd Bin Harise vardı.

Resulullah’ın yanı başındaydı. Evet, insanlar onlara köle gözü ile bakıyorlardı. Onlarla alay ediyor ve insan olarak dahi görmüyorlardı. Ama İslam onları şereflendirdi. İslam onları o günün cahili toplumu içerisinde seçerek öncüler yaptı” dedi.

CAMİLERDEN DIŞARI ÇIKMAMALIYDI BU DİN

Bu Muhammed’i sevda camilere hapsedilmek isteniyordu. Bu Muhammed’i sevda Allah ile kul arasına mahkum edilmeye çalışılıyordu diyen Göktaş Hoca, “Camilerden dışarı çıkmamalıydı bu din.

Evet onların mantığı buydu. Ama ben hayatımda ilk kez Van’da şunu gördüm. Gençler maç için değil Muhammed aşkı için stadyumun duvarlarına tırmanıyordu. Gençler Muhammed’i bir aşkla o duvarlardan aşağı atlıyor ve engel tanımıyorlardı” şeklinde konuştu.

BU BİR SEVDADIR

Kutlu doğum programının Van’da ilk kez bu kadar büyük bir kitle tarafından kutlandığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Van Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz, “Meydanları dolduran onbinlerce insan, camia, cemaat farklılığı gözetmeden, ayrılık gayrilik oluşturmadan bir sevgi için toplandı ve Muhammed’i sevdasını ortaya koydu.

Bu bir sevdadır hem de tükenmeyen körelmeyen ve bitmeyecek olan bir sevda. Rabbimizden dileğimiz, bu sevgi ve aşkın bundan böyle bu meydanlardan eksilmemesi” dedi.

ADIYAMAN

Vahdet-Der tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen açık hava Mevlid programı, Sakarya Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Adıyamanlıların büyük ilgi gösterdiği programda, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, ilahi ve Mevlitle devam eden programda sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

Kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür eden Dernek Başkanı Ali Çelik, programı düzenlemekteki amaçlarının Adıyamanlılarla birlikte Peygamberi yâd etmek olduğunu söyledi.

İnzar ve Medine Çocuk İlahi Grupları ile ilahi sanatçısı Mustafa Altıntop’un seslendirdiği Peygamberimizi konu alan Kürtçe ve Türkçe ilahiler katılımcıları coştururken, programa konuşmacı olarak katılan Yazar Cemal Çınar ve Mehmet Ali Gönül, yaptıkları konuşmalarda Peygamberimizin hayatından örneklere yer verdi.

SAMSAT’DA PEYGAMBER SEVDASI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Samsat ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla geçti. İlahi sanatçısı Mustafa Altıntop’un seslendirdiği Kürtçe Mevlid-i Şerif, Peygamber Sevdalılarına duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra, Medine Çocuk İlahi grubu ve İnzar İlahi Grubunun seslendirdikleri güzel ilahilerle devam etti. Programda sık sık Salâvatlar ve Tekbir’ler getirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Cemal Çınar, “Bizim gerçekten tek amaç ve hedefimiz, dünya ve ahiret saadeti için tek yol olan Peygamber sevdasını ve davasını insanlığın kalbine koyup cehennem ateşinden kurtulmalarına vesile olmaktır” dedi. Kutlu Doğum programı, Cemal Çınar Hoca’nın yaptığı yağmur duasıyla son buldu.

ŞANLIURFA

BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURUNDAN 5 MİLYON SALÂVAT

Hilvan ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yağmura rağmen büyük bir çoşkuyla geçti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı programda konuşan Ömer Çelik Hoca Hz. Peygamberin hayatından kesitler sundu.

Şanlıurfa Kardeşler Çocuk İlahi ekibi, Selam-Der ilahi Mevlid ekibi Vuslat İlahi Ekibinin okuduğu güzel ilahilerle devam eden programda, başlatılan kampanya çerçevesinde okunan 62 milyon dokuz yüz altmış üç bin salâvat,13 Hatmi Şerif, 2 bin 147 Yasin’i Şerif toplu olarak teslim edildi.

Kampanyada üç aydır başörtüsü taktığı için okula alınmayan kız öğrencinin 5 milyon 100 bin salâvat çekerek birinci olduğu açıklandı.

AKÇAKALELİLER KUTLU DOĞUM MEVLİDİNDE BULUŞTU

Şanlıurfa’nın sınır ilçelerinden Akçakale’de de büyük bir çoşku yaşandı. Konuşmaların dikkatle dinlendiği ve devamlı salavatların getirildiği programda konuşan Adem Gönül, Hz. Peygamberin eğitimci yönünü anlattı.

Daha sonra Diyarbakır’da yayın yapan Çağrı FM programcılarından Abdulvahab Kaplan yaptığı konuşmada, Akçakalelilere seslenerek, “Siz hem Müslüman hemen Arapsınız sizin diliniz cennette bile kullanılacaktır. Peygamberimizde Araptı, bu sebeple Peygambere uyan Araplar ona daha yakındır” ifadelerini kullandı.

CEYLANPINARLILAR KUTLU DOĞUMDA BULUŞTU

Ceylanpınar ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Mehmet Durmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Akgül, Hz. Zeyd bin Harise’nin hayatından bazı noktalara değinerek Hz. Muhammed (sav) olan sevginin ispatını dile getirdi.

Programda Viranşehir Cami-Der ilahi grubu ve küçük kız çocuklarının okuduğu ilahiler, etkinliğe katılanları coşturdu. Program Vedat Turgut Hocanın konuşmasıyla devam etti.

Turgut konuşmasında, “Ceylanpınarlılar bugün buraya gelerek Peygambere olan sevgilerini ispatladı” şeklinde konuştu. Etkinlik okunan dua ve Kur’an tilavetiyle son buldu.

MARDİN

Nusaybin’de düzenlenen “Kutlu Doğum” etkinliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan konuşmalarda, Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)`nın, insanlığın kurtuluş reçetesi olduğuna vurgu yapıldı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur, ümmetine bu kadar düşkün olan bir Peygamberin ümmeti olmakla iftihar duyduğunu söyledi.

Eski Nevroz alanında yapılan Kutlu Doğum Programı sanatçılardan Bilal’in okuduğu ilahilerle keyifli dakikalar geçiren Peygamber Âşıkları, salâvatlarla okunan ilahilere katılırken, Botan Erkek Çocuk İlahi Grubu ve ardından Kız İlahi Grubu bir birinden güzel ilahiler okudular.

YEMEKLİ KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Derik’in Pirinçli Köyünde Peygam- berimiz’in Kutlu Doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Viranşehir Cami-Der  ile Sefan aşiretinin katkıları ile peygamberi anma etkinliği düzenlendi.

Havanın sisli ve soğuk olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde etkinliğin yapılacağı yerde köy halkı toplanmaya başlarken çevre köylerden de halk etkinliğe akın etti. Programda Molla Mahmut Kılıç Hoca, Peygamberimizin Doğumu ile ilgili Kürtçe bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Kız ilahi grubu Peygamberimiz ile ilgili ilahiler söyleyip halkta duygulu anlar yaşattı.  Çocuk ilahi gurubundan sonra ilahi sanatçısı Mustafa ve Cami-Der ilahi gurubu sahneye çıkarak izleyicileri coşturdu. Etkinlik sonrasında bütün katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

ELAZIĞ

Kovancılar ilçesinde faaliyet yürüten İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Saray Düğün Salonunda düzenlenen etkinlikte salon tıklım tıklım doldu.

Açılış konuşmasını yapan İhya Der Başkanı Mehmet Aydın, Peygamber Efendimize duyulan özlemin, sevginin neticesi olarak bu etkinliklerin düzenlendiğini vurgulayarak Peygamber Efendimizi tanıtmak için daha fazla gayret sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Celal Bozdaş da, Hz. Peygamberin güzel vasıflarını örneklerle anlattı. Grup Selam’ın ilahi ve ezgileri ile İbrahim Güngören Hoca tarafından okunan Mevlid-i Şerif duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Binlerce Peygamber Sevdalılarının katıldığı etkinlik sinevizyon gösterimi ve yapılan duanın ardından sona erdi.

DİYARBAKIR

Çermik’te Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köprü-Der tarafından düzenlenen Mevlid programı Çukur Mahallesi Miting Alanında gerçekleştirildi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Araştırmacı yazar Mehmet Şenlik, İslam davasının ilk halkasının mustazafların oluşturduğunu ve bu davanın öncülerinin ezilen ve horlanan halk olduğunu ifade etti. Vahdet ilahi grubunun ilahileriyle coşan halk, çocuk şiir grubunun yürek burkan şiirleriyle duygulu anlar yaşadı. Etkinlik Köprü Der Başkanı Recep Yüksel’in duasıyla son buldu.

PEYGAMBER SEVDASI  YAĞMUR DİNLEMEDİ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bismil’de düzenlenen Kutlu Doğum programı önceki yıllara nazaran çok yüksek bir katılımla gerçekleşti. Sağanak yağmura rağmen onbinden fazla Bismillinin katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan mevlidi şerifle devam eden programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Mahmut Yayla ve araştırmacı yazar Mahmut Kılıç katıldı. Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmalarda Peygamberimizin hayatından kesitler aktarılarak, O’nu sevmenin O’nu gerçek anlamıyla tanımak ve O’nu yaşamaktan geçtiği belirtildi.

Grup Vuslat, seslendirdiği ilahilerle katılımcıları coştururken, 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Canan Kaplan’ın Peygamberimizi konu alan şiiri herkesi duygulandırdı. Program Molla Sabri Hoca tarafından yapılan duayla son buldu.

HZ. PEYGAMBERİ ANLATMAKLA BİTİREMEYİZ

Peygamber efendimizin kutlu veladetleri münasebetiyle Hani’de de Mevlid etkinliği düzenlendi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği “Kutlu Doğum” programı, Münir Şanlı Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından Mevlithanların Kürtçe Mevlid okumasıyla devam etti. Mevlid okunmasından sonra programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik, Hz Muhammed’in (sav) Nisan yağmurları gibi insanlığa hayat verdiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Mehmet Şenlik Hoca ise kıyamete kadar ki en güzel örnek olan Hz. Muhammed’in (s.a.v) anlatılmakla bitmeyecek kadar üstün niteliklerle donatılmış bir insan olduğunu söyledi. Etkinlik salâvat ve tekbirler eşliğinde Bingöl İlahi Grubu, Vuslat İlahi Grubu, Kız Çocuk İlahi Gruplarının Zazaca, Kürtçe, Türkçe seslendirdikleri ilahilerle ve Hasan Narçiçek’in yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.

BELDELERDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Diyarbakır merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik beldesinde de coşkulu bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İlk kez bir Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlendiği Pirinçlik’te belde sakinleri yağmura rağmen yoğun katılım gösterdi. Programa konuşmacı olarak katılan Abdulbari Çelik, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed’in (sav) gelişiyle yeryüzünü büyük bir bereketin kapladığını belirterek, “Biz de sevdanla çöllere düşüp sana salât ve selam getirdik.

Ve bize senin sevdanla yağmur yağdırıldı. Bir kez daha bizi nuruna boğdun ya Resulullah” şeklinde konuştu. Etkinlik Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi grubu ve Aksa İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler ve şiirle devam edip yapılan dua ile son buldu.

KUYULAR BELDESİ’NDE KUTLU DOĞUM

Beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin bir başka adresi de Hani ilçesine bağlı eski adıyla Nérip diye bilinen Kuyular Beldesiydi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliğinde Mevlithanlar Mevlid-i şerif okudu. Belde sakinlerinin büyük bir memnuniyet duyduğu Kutlu Doğum etkinliklerinin devamı istendi. Program yapılan duanın ardından sona erdi. Kutlu Doğum etkinliği Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu ve Vuslat İlahi Grubu’nun seslendirdiği Kürtçe Zazaca ve Türkçe ilahilerle devam etti. Seslendirilen ilahilerle Kutlu Doğum etkinliğinde coşkulu anlar yaşandı. Etkinlik, Hüseyin Narçiçek’in yaptığı toplu dua ibadeti ile son buldu.

AHMETLİ’DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Ergani ilçesinde eski adı Pirahmet olan Ahmetli Köyünde, köy halkının ve civar köylerin yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yazar Celal Boztaş Hocanın yaptığı Kürtçe konuşma ilgiyle dinlendi.

Konuşmaların ardından sanatçı Bilal, Aytaç, Veysi ve Musab’ın seslendirdiği ilahilere katılımcılar nakaratlarda eşlik etti. Küçük kız çocuklarının birbirinden güzel ilahilerle katıldığı program katılımcılardan büyük beğeni topladı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik Molla Münir Hocanın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

BATMAN / BAYANLARDAN YOĞUN İLGİ

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Köy-Der,  Bismil’in Sinan köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Köy olmasına rağmen bayanların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik panayır havasında gerçekleşti.

Sinan Köyü’nde düzenlenen etkinlik Ramazan Biçer Hocanın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinden hemen sonra açılış konuşmasını Faysal Yaman Kürtçe olarak yaptı.

Etkinlikte getirilen salâvatlar ile katılımcılar büyük haz alırken İsmail Tufan’ın seslendirdiği Kürtçe Mevlid ve sanatçıların seslendirdikleri ilahiler ile güzel anlar yaşamalarını sağladı.

Okunan Mevlid ve söylenen ilahilerden hemen sonra Molla Sabri Ortaç, Hz. Muhammed’in (sav) ümmetinin onun yolundan ayrıldığı için bugünkü zorluk ve sıkıntılarla karşılaştığını ve bunun çözümünün onun yolundan gitmekte olduğunu kaydetti. Okunan yağmur duası ve dağıtılan ikramlar ile etkinlik sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir