• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
SGK'dan sosyal güvenliğin faydalarına yönelik açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal güveliğin faydalarına değinildi.

Yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik, toplumun bütün bireylerinin hiçbir ayrım ve ayrıcalık gözetilmeksizin hem ekonomik hem de sosyal bakımdan bugünlerini ve yarınlarını güvence altına alınmasını amaçlayan; birbirleri arasında sıkı bir birlik ve uyum kurulmuş olan bir sistemler bütünü olarak tanımlandı.

Sosyal  politikanın en önemli araçlarından biri olan sosyal güvenliğin iş kazası, meslek hastalığı, hastalık, analık, malullük yaşlılık ve ölüm gibi herhangi bir sosyal risk yönünden geliri veya kazancı azalmış kişilerin, başkalarının yardımına gerek kalmaksızın, yaşama ve geçinme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı belirtilen açıklamada, “Sosyal güvenliğin yoksullukla ve yoksunlukla mücadelede, özellikle işsizlik, kayıt dışı ekonomi ve istihdama yönelik uygulamaları ile ülke kalkınması ve gelişmesinde payı büyüktür.” denildi.

Sosyal güvenlik kapsamında, kısa ve uzun vadeli ekonomik ve sosyal risklere karşı sigorta oluşturulduğu belirtilen açıklamanın devamında, “Uzun vadeli sigorta kapsamına yaşlılık, ölüm ve malullük sigortaları girmekte ve kamuoyunda tartışılan sosyal güvenlik sisteminin asıl unsurlarını bunlar teşkil etmektedir. Kısa vadeli sigorta kolları ise hasta­lık, analık, iş kazaları, meslek hastalıkları, aile yardımları ve işsizlik gibi doğası gereği daha çok sağlık ile ilgili sosyal güvenlik alanını içermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal güvenliğin amacının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Her insana aşırı derecede muhtaçlığa düşmeden ve özgürlüğünden fedakârlık ettirmeden insan şahsiyetine yaraşır bir hayat düzeyi sağlamaktır. Sosyal Güvenlik kişinin doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonra hak sahiplerinin yanında yer alan bir sistemdir. Sosyal güvenlik yoksulluk, işsizlik, gelecekle ilgili ekonomik belirsizlik, yaşlılık ve hastalık gibi sosyal tehlikelerin ortaya çıkaracağı olumsuzlukları hafifletmeyi ya da yok etmeyi sağlayan önlemleri içerir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir