• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Suruç saldırısının detayları ortaya çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz günü öğle saatlerinde 32 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının detayları ortaya çıkıyor. Güvenlik güçleri canlı bombanın kimliğini saptama çalışmalarına devam ederken, patlayıcının bilyelerle güçlendirilmiş TNT olduğu anlaşıldı.

Sınırdan geçişlerine izin verilmedi
Suriye`nin Kobani kentine çocuk oyun parkı yapmak için Suruç`a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin sınırı geçme talebi güvenlik gerekçesiyle reddedildi.

Aynı grubun bu kez aralarından seçecekleri temsilcileri Kobani'ye gönderme talepleri de Suriye'ye geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın geçişlere kapalı olduğu ve güvenlik gerekçesiyle reddedildi.

SGDF üyeleri bu karara tepki göstermek için, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü binalarına 700 metre uzaklıktaki Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yapmak istedi. Grubun basın açıklaması esnasında saldırı gerçekleşti.

Canlı bombanın kimliği araştırılıyor
Cesetlerden birinin tamamen parçalanması nedeniyle bu kişinin canlı bomba olma ihtimali üzerinde duran polis, parçalanan cesetten kopan parmağın bir kadına ait olduğunu tespit etti.

Olay yerinde 60 uzman
Patlamanın ardından bölgeyi çember içine alan emniyet ekipleri, dört Cumhuriyet Savcısı nezaretinde 60 olay yeri inceleme uzmanı ile patlama sonrası alanı ertesi günün sabahına kadar inceledi.

Güvenlik artırılmıştı
PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin, Kobani'de denetimi ele geçirdiğini ilan ettiği tarih olan 19 Temmuz 2012'nin üçüncü yıldönümü için bölgede etkinlikler yapılacağı bilindiğinden, güvenlik güçleri günler öncesinden ilçede güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Polis ve jandarma, günlerdir ilçenin girişinde kontrol noktaları oluşturarak Suruç'a gelen tüm araçları durdurup aramış, araçtakilere kimlik kontrolü yapmıştı. Bu kontroller esnasında, hakkında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli de gözaltına alınmıştı.

Polis, ilçeye gelen SGDF üyelerini taşıyan araçlarda da arama yaptı ve gruptaki 2 kişi gözaltına alındı.

MOBESE ve telefon kayıtları inceleniyor
Suruç`taki tüm MOBESE kayıtlarının son üç gününü izleyen polis, ilçedeki işyerlerine ait kameraların da kayıtlarını araştırıyor. Şüpheli görülenlerin kimlik tespiti yapılıyor.
Ayrıca patlamanın gerçekleştiği saat 11.50 civarı bölgeden yapılan 27 telefon görüşmesi de incelendi. Ekipler inceleme aralığını genişletiyor.

İhmal iddiası da soruşturuluyor
Suruç'ta güvenlik ve istihbarat zafiyeti iddiaları da araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı`nın görevlendirdiği iki müfettiş Suruç`a gelerek inceleme başlattı.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir