• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da Kalp krizi geçiren kız ile ilgili açıklama yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, geçtiğimiz günlerde zayıflama ilacı içtiği için kalp krizi geçirdiği belirtilen 15 yaşındaki Rumeysa Doğu isimli genç kızın tedavisi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 15 yaşındaki Rumeysa Doğu isimli hastanın, 14 Temmuz tarihinde evde kalbinin durduğu belirtilerek, genç kıza evde yakınları tarafından 5 dakikalık bir müdahalenin yapıldığı belirtilerek, genç kızın daha sonra tam donanımlı 112 acil ambulans ekibi ile Batman Bölge Devlet Hastanenin acil servisine getirildiği belirtildi.

15 dakika kalp masajı yapıldıktan sonra genç kızın hayata döndürülerek hastanenin 3. basamak genel yoğun bakım ünitesine alındığı ifade edilen açıklamada, “Hastaya 10 gün önce dış merkezde anjiografi yapılıp taburcu edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Rumeysa Doğu`nun 15 gün önce Tarım Bakanlığı onaylı zayıflama tableti olan bitkisel bir ilaç kullandığı bulgusuna rastlanıldığı belirtilen açıklamada, hastanın şuan hayati tehlikesinin devam ettiği ve mekanik ventilatör (solunum cihazı) desteği aldığı belirtilerek, hasta meydana gelen karaciğer fonksiyon bozukluğu, akciğer ödemi ve kalp yetmezliğinin giderilmeye çalışıldığı belirtildi.

Kalp ve karaciğer yetmezliğine neden olan durumun tıbbı araştırmasının sürmekte olduğu belirtilen açıklamada, Rumeysa Doğu`nun tedavisinin anestezi uzmanı, gastroenterolji uzmanı ve kardiyoloji uzmanı gözetiminde devam ettiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir