• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
`Şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LEFKOŞA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde gerçekleşen terör olayını değerlendiren Erdoğan, "Maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, uçağa bindikleri anda terör eyleminin haberini aldıklarını belirterek, “Şu anda bakan arkadaşlarımız Şanlıurfa`ya hareket ettiler, belki de oraya ulaşmış vaziyetteler. Sayın Başbakanımız aynı şekilde süreci Ankara`dan takip ediyor, bizler de ayrıca takibe devam edeceğiz” diye konuştu.

"Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Terörün her zaman söylüyoruz dini, ırkı, milleti, milliyeti, vatanı yoktur. Dolayısıyla teröre karşı tüm uluslararası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir. İnsanlığın mutluluğuna kast eden bir olaylar silsilesidir. Buna karşıda mücadeleyi dünyanın her yerinde, hep birlikte vermeye mecburuz. Ben bu vesileyle bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyor, ‘milletimizin başı sağolsun` diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum, bununla ilgili de zaten başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, gösterecekler."

"Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir"

Erdoğan, ortak tarih açısından müstesna olan bir günde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde bulunduklarına işaret ederek, Cumhurbaşkanı Akıncı ile şu andaki görüşmelerde gelinen noktayı değerlendirme imkanı bulduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Değerlendirdik, görüştük ve bu sürecin her iki tarafta kararlılıkla sürdürme alametleri belirdi. ‘Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir` diye düşünüyorum. Yıllar yılı maalesef hep ortada bırakılan bu sürece artık bizim nihayete erdirme, biliyorsunuz Annan Planı`yla bir çıkış olmuştu ki bu umut doluydu. İsviçre`de attığımız adımlar çok çok önemliydi fakat bunu noktayı koyarak bitiremedik. Temenni ederim ki şimdi bu çalışmalar adeta buna noktayı koyma azmiyle devam eder. Gerek Kıbrıs Rum tarafı gerek Kıbrıs Türk tarafı adil bir neticeyi yakalarlar ve başta siyasi eşitlik olmak kaydıyla bu adımı inşallah atmış oluruz. Şu anda bu görüşmeleri yürüten teknokratlar ve liderler bir azmin içerisinde olduğunu kendilerinden gördüm bundan dolayı da ayrıca mutluyum."

Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Suruç`taki bu vahşeti tekrar lanetliyorum, ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara Allah`tan şifalar diliyorum ve bugün yaptığımız bu ziyaretin 41. bağımsızlık mücadelesiyle ilgili yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerken sayın Cumhurbaşkanı gibi bir daha bu tür mücadelelerin verilmesi gereğine gerek kalmasın temennisinde bulunuyorum" diye konuştu. 

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir