• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Bingöl`deki esrarengiz eve HÜDA PAR`dan ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Kadın Kolları, Bingöl Merkeze bağlı Kumgeçit (Kürük) Köyü`nde evleri esrarengiz bir şekilde yanan Kayaokay ailesini ziyaret etti.

Esrarengiz bir şekilde bir ayda iki defa yanan ev hakkında bilgi veren anne Sıdıka Kayaokay, Cuma namazı için evden çıktıkların ve o sırada evde kimsenin olmadığını belirterek, “Tekrar eve geldiğimizde evden dumanların çıktığını gördük. Eve girdiğimizde eşyaların çoğu yanmıştı. Kimse ateş veya kıvılcım görmemiş. Bundan 3 hafta öncede bir yangın daha çıkmıştı. Bütün eşyalarımız o yangında yanmıştı. Evdeki kızlarımızın çeyizlik eşyaları vardı. Onların da tamamı yangında yanıp kül oldu.” dedi.

Evlerinde çıkan ilk yangından sonra evlerini yıkayarak temizlediklerini ve yanan eşyalarını evden çıkardıklarını belirten Sıdıka Kayaokay, “Yeni eşyalar aldık. Bir daha olacağını düşünmüyorduk. Bu ikinci yangından sonra artık evimize girmeye korkuyoruz. Başka yerde kalıyoruz. Her iki yangında farklı odalarda çıkmış ve tüm evi sarmış. Bütün eşyalarımızda is kokusu var ve çoğu kullanılamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Aile ile beraber evi gezerek incelemelerde bulunan HÜDA PAR Heyeti, mağdur olan Kayaokay ailesine kumanya yardımında bulundu.   

HÜDA PAR Bingöl İl Kadın Kolları üyeleri, yanan evi ziyaret ettikten sonra aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak köyden ayrıldı. (Enis Ağırbaş –İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir