• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
HÜDA PAR`dan Kurdi parti ve oluşumlara bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Ramazan Bayramı münasebetiyle Diyarbakır`daki Kurdi parti ve oluşumları ziyaret etti.

HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Şükrü Aksoy ve il yönetimiyle birlikte Diyarbakır`daki Kurdi parti ve oluşumları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

HÜDA PAR, Türkiye-Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP), Partîya Azadîya Kurdistan (PAK), Hak ve Özgürlükler Partisi ve Tevger a Ciwanên Kurdistan (Tevger) gibi parti ve oluşumları ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

Yapılan ziyaretlerde diyaloğun sıklaştırılması gerektiğine değinen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, “Bayramları vesile kılarak aramızdaki diyalogları geliştirmeliyiz. Bütün fikir ve düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp halkımızın ve dinimizin refahı ve huzuru için birleşmeli, bir araya gelmeli ve sorunlarımızı bu şekilde çözmeliyiz.” dedi.

Kürt halkının huzuru için birliğe çağrı yapan Turgut, “Kavgayla, gürültüyle, çatışmayla, öldürmeyle ve birbirimize saldırmakla hiçbir şeyi hiçbir şekilde inşa edemeyiz. İnşa etmenin yolu barıştan ve kardeşlikten geçer.” diyerek birlik ve beraberliğe vurgusu yaptı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir