• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Adana Peygamber Sevdalıları Merkez Camii`nde bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı`nın 3`üncü günü bayramlaşma merasimi düzenledi.

Adana Sabancı Merkez Camii avlusunda öğle namazına müteakip gerçekleşen programa, Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma merasimine, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernek yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yüzlerce kişinin topluca bayramlaştığı programda lokum, şeker ikram edildi gül suyu tutuldu. Aşırı sıcağa rağmen katılımın oldukça yoğun olduğu gözlenen bayramlaşma töreninde hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirildi.

“Ümmetin bir araya gelmesi için bayramlar fırsat”

Bayramlaşma merasiminin ardından kısa bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Sözcüsü İsa Emre, bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Emre, Müslümanların, İslam coğrafyasındaki sıkıntılardan dolayı Ramazan`ı da bayramı da buruk bir şekilde geçirdiğini ifade etti. Bayramın İslam âlemi içerisindeki olumsuzlukları gidermeye vesile olması temennisinde bulundu. Emre, “Her şeye rağmen bu bayram ümmetin bayramı. Biz, Allah`ın bir ikramı olan bayramlarımızı ihya edeceğiz, canlı tutacağız. Müslümanların birlik ve beraberliği için,  bir araya gelebilmeleri için bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz da, bayramların ümmetin buluşup kaynaşması için vesile olduğunu belirtti. Ramazan ve bayramlarım Allah`ın lütuf ve delili olduğunu ifade eden Yavuz,  “Çünkü bayramlarda insanlardaki ruh, enerji, huzur ve motivasyon, hakikaten bunun Allah`tan olduğunun bir delilidir. Bayramlarda yaşanılan güzel duygular, hiçbir zaman insanın yaşayamadığı duygulardır. Allah`a hamd olsun, Allah`tan olan o Ramazan Bayramı`nın enerjisini, ruhunu, huzurunu, sevincini yaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

“Bu tür bayramlaşmaların yaygınlaşmasını istiyoruz”

Adana`da Peygamber Sevdalıları tarafından her bayram gerçekleştirilen bayramlaşma programlarının, eski bayramları hatırlattığını dile getiren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, “Gönül isterdi ki, bu etkinlikler tüm Türkiye`ye hatta tüm İslam coğrafyasına yayılsın. Bu tür etkinlikler insanlar arasında bir kaynaşmaya da vesile olur.”diye ifade etti. Serin, bayram vesilesi ile İslam coğrafyasının da bir an içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtularak huzura kavuşmasını temenni etti.

Adana`daki bayramlaşma programına katılanlar arasında bulunan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulhakim Sonkaya ise, “Bu bayram kutlamaları bize şunu gösteriyor ki; Müslümanlar birbirlerinin bayramını kutlayarak birbirlerine manen hayat veriyorlar. Bayram Arapça kelime olarak ‘iade`den geliyor. Bayramlarda bu şekilde duygu iadesi, duygu tedavülü oluyor. Birbirlerine duygularını paylaşma sureti ile inşallah he ruhen hem bedenen tekrar hayat kazanıyorlar, tekrar enerji kazanıyorlar, ruh kazanıyorlar. Ve bir sonraki bayrama kadar inşallah bu ruh ve enerjileri ile hem kendi sorunlarını çözmede hem ümmetin derdi ile dertlenmede daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli oluyorlar. Bu vesile ile bu tür bayramlaşmaların her bayramda daha yoğun katılımla devam etmesini umuyoruz.”diye konuştu. Sonkaya, bayramın İslam coğrafyasında acı çeken Müslümanların kurtuluş ve zaferlerine vesile olmasını temenni etti.

Adana`da 40 dereceyi bulan sıcağa rağmen bayramlaşma merasimine katılan Adanalılar da bu tür etkinliklerin kendilerine eski bayramları yaşattığını belirttiler. Bayramlaşma merasiminin ardından bir süre cami avlusunda ayaküstü sohbet eden Peygamber Sevdalısı Adanalılar, daha sonra dağıldılar. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir