• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`28`inci bayramımı da babamdan ayrı geçiriyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami davadan cezaevinde bulunan hükümlü Molla M. Şerif Çelik`in kızı, babasını dışarda hiç görmediğini söyleyerek,  28 bayramdır babasından ayrı olduğunu belirtti.

Hizbullah hükümlüsü Molla M. Şerif Çelik, 1993 yılında 20 günlük evli iken yakalandı. 5 sene cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti ancak beraat eder edilmez askere alındı. Teskere aldıktan sonra imamlık görevine başladı. Tayini Şırnak'ın İdil ilçesine çıktı. İmamlık görevindeyken yaklaşık iki sene sonra beraat edildiği dosyadan tekrar yakalandı. Şırnak Cezaevine konuldu. Sırasıyla Mardin, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Ordu ve son olarak tekrar Diyarbakır Cezaevlerine konuldu. Toplam 18 senesini çocuklarından ve akrabalarından uzak geçirdi.

“Babamı demir parmaklıklar ardında tanıdım”

Doğmadan önce babasının cezaevinde olduğunu ve doğduktan sonra tekrar cezaevine alındığını söyleyen Molla M. Şerif Çelik`in kızı Halime Çelik, Şuan ben 14 yaşındayım ve babam halen ceza evindedir. 28 bayramdır ben babamdan ayrıyım. Hiçbir bayram babamı evde görmedim. Ben babamı evde hiç hatırlamıyorum. Babaları cezaevinde olan bütün çocuklar olarak, babamızı demir parmaklıklar ardında tanıdık. Babalarımızı kelepçeli ellerle gördük. Bu yüzde bizler çok zulüm gördük. Bayramlarımız hep babamızdan ayrı geçti. Bizlerin bayramları boynu bükük, babalarımızın bayramı ise acı ve hüzün dolu geçiyor. Bizlere huzurlu bir bayram bırakmadılar. Bizler hiçbir zaman beraber güzel bir bayram geçirmedik. Bayramlarımızı hep boynumuz bükük acı dolu geçirdik.” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan, herkesin sesini duydu bir tek bizim yusufilerin sesini duymadı”

Balyoz ve Ergenekon davası sanıkları dahil birçok kişinin cezaevlerinden çıkarıldığın ancak İslami davadan içeride olanlara bir şey yapılmadığını belirten Çelik, “Babam ve Yusufi amcalar hala cezaevlerinde, zindanda çocuklarından ayrı bayramlar geçirmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan babalarımız için hiçbir şey yapmadı. Herkesin sesini duydu bir tek bizim yusufilerin sesini duymadı. Erdoğan bütün Balyoz ve siyasi olanları çıkardı. Bir tek İslami davalardan yatan yusufileri, zindandaki gül yüzlü suçsuz babamızı çıkarmadı. Bizler bütün bayramlarımızı babasız geçirme hasretiyle, acısıyla yanıyoruz. Allah`ım sen bizim hakkımızı zalimlere bırakma, bizim hakkımızı yiyenlere hakkımızı bırakma ya Rabbim.” diyerek acı dolu sözlerine son verdi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir